piknikoncert


Najdete nas tu:

PikniKoncert podpira Turizem Ljubljana

Piknikoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. PikniKoncert je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj omogoča kvalitetno kulturno doživetje, ki se prepleta s sproščenim druženjem in ekološko osveščenostjo. V poletnih mesecih vas vabimo, da se ob četrtkih popoldan umaknete iz poletne vročine, se v parku Tivoli pod borovci v bližini Tivolske promenade sprostite na piknik odeji in nekaj malega prigriznete ob poslušanju etno in folk koncertov. Kot novost v letošnjem letu je širitev prizorišč, saj se bosta dva dogodka odvila tudi na Ljubljanskem gradu. Poskrbljeno bo za odlično glasbo, spoznali boste glasbo iz vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. S seboj prinesite polne piknik košare in odeje, če pa ste glasbeni navdušenec, pa tudi svoje inštrumente, saj bo po končanem koncertu oder odprt za vse. Vse prireditve so brezplačne!

Program 2018

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen. Morebitna odpoved bo objavljena na dan koncerta na spletni in facebook strani.

Park Tivoli

5.7. ob 18.00 Batista Cadillac
Batista Cadillac je dvojec, ki si je ime nadel po kubanskem opisu starodobnega avta iz pred-Castrovega obdobja. Njuna glasba črpa navdih iz kubanskih in drugih južnoameriških ritmov. Skupino sestavljata Urban Lutman in Matija Koritnik, ki sta bila finalista šova Slovenija ima talent 2016.

26.7. ob 18.00 Uroš Buh
Uroš Buh je slovenski multiinštrumentalist, ki sicer kot bobnar in vokalist s svojim sodelovanjem redno sodeluje s številnimi slovenskimi zasedbami. Na tokratnem akustičnem koncertu se bo Urošu pridružil njegov dolgoletni sodelavec Matjaž Ugovšek, s katerim bosta poleg avtorske glasbe zaigrala tudi nekaj svojih najljubših priredb skupin kot so The Beatles, Sting, Mumford and sons, David Bowie ter slovenskih Bele vrane, Neca Falk, idr.

16. 8. ob 18.00 Zvezdana Novaković
Pevka, harfistka, igralka in performerka je leta 2011 doštudirala džez vokal na Akademiji za glasbo in uprizorljivo umetnost v avstrijskem Gradcu, v Bolgariji pa grleno petje. Motive za svojo glasbo črpa v starih slovanskih in balkanskih napevih, zanimajo pa jo tudi različne stare kulture, njihov ritem, ples (Indija, Brazilija …)

30.8. ob 18.00 Ravi Shrestha & Miha Petric
Kitarski duo Shrestha Petric izvaja širok spekter glasbenih žanrov za kitaro. Njun koncert je edinstvena mešanica klasične, flamenko, jazz, blues in etno glasbe,s svojevrstnimi aranžmaji kitarskih uspešnic in avtorske glasbe. Njuna glasba razbija meje med resnim klasičnim repertoarjem, jazzovsko svobodno improvizacijo in z ravno pravo etno začimbo, naj si bodi glasba iz Latino-Amerike, Španje, Indije ali Balkana…

31.8. ob 18.00 Jani Kovačič
Jani Kovačič se glasbeno udejstvuje od leta 1976, ko je imel prvi javni nastop na Filozofski fakulteti v Ljubljani. Je eden najprepoznavnejših slovenskih kantavtorjev. Izdal je enajst zgoščenk in je avtor mnogih zdaj že ponaredil pesmi. Njegova glasba je slogovno različna, preizkušal se je tudi z rapom, kot imitator skladb Toma Waitsa, nastopil na Emi, njegov zadnji projekt pa so Postbožični psalmi.

6.9. ob 17.00 Divota
Divota je kvartet, ki se posveča interpretaciji svetovne glasbe na tehnično zahtevnejšem nivoju. Skladbe, iz območja Slovenije, Balkana, pa vse do Južne Amerike, s pomočjo dovršenih aranžmajev na harmoniki, kitari, violini in tolkalih zazvenijo v novi podobi. Divota so: Vita Kobal – violina, David Kocmur – kitara, Ivo Švigelj – harmonika, Andrej Tomazin – tolkala

Ljubljanski grad

9.8. ob 18.00 – Brina
Brina Vogelnik je vsestranska ustvarjalka – pevka, glasbenica, lutkovna animatorka in oblikovalka. Prvič je kot pevka nastopila s skupino Šišenska bajka na festivalu Druga
godba (1999), ta pa ji je odprla vrata do prvega albuma Graščakinja (2002), ki ga je posnela s skupino String.si Vlada Batiste in zanjo prejela nagrado Zlata ptica. Z zasedbo Brina je izdala albume Mlado leto (2004), Pasjo legendo (2006) in Slečeno kožo (2011), ter se z njimi vidno uvrstila na zemljevid glasb sveta.

10.8. ob 18.00 – Čedahuči
Čedahučiji so se formirali v začetku leta 2012, že nekaj mesecev kasneje je sledila izdaja prve male plošče Čedahuči EP. Na ploščo je uvrščenih pet pesmi, ki so bile izjemno lepo sprejete tako na lokalnih in nacionalnih radijskih postajah kot med poslušalci. Ustvarjajo avtorsko glasbo v slovenščini, Čedahučiji so v nekaj več kot šestih letih nastopanja igrali skoraj po celi Sloveniji, tako kot spremljevalna skupina kot s samostojnimi koncerti, od velikih odrov Cankarjevega doma in festivalnih dvoran do intimnih koncertov v velikosti malo večje dnevne sobe. Večkrat so bili gostje na različnih prireditvah in festivalih.