piknikoncert


Najdete nas tu:

Piknikoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. PikniKoncert je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj omogoča kvalitetno kulturno doživetje, ki se prepleta s sproščenim druženjem in ekološko osveščenostjo. V poletnih mesecih vas vabimo, da se ob četrtkih popoldan umaknete iz poletne vročine, se v parku Tivoli pod borovci v bližini Tivolske promenade sprostite na piknik odeji in nekaj malega prigriznete ob poslušanju etno in folk koncertov. Poskrbljeno bo za odlično glasbo, spoznali boste glasbo iz vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. S seboj prinesite polne piknik košare in odeje, če pa ste glasbeni navdušenec, pa tudi svoje inštrumente, saj bo po končanem koncertu oder odprt za vse.

 

Program 2017

 

 

 

 

 

 

V primeru slabega vremena bo dogodek prestavljen. Morebitna odpoved bo objavljena na dan koncerta na spletni in facebook strani.

13. 7.  ob 18.00

Vokalni osmerec brez krčmarja Pushluschtae ze več kot 10 let nastopa po različnih slovenskih (in tudi tujih) odrih. 8 članov s svojimi glasovi poustvarja zvoke glasbil in tako na svojevrsten način predstavlja bolj ali manj znane popevke in rockovske hite

 

20.7. ob 18.00

Vibration gnawa – Alžirska etno glasba, ki nas s prepletom evropskega folka popelje med tradicionalne arabske ritme.

27.7. ob 18.00 

Uglasbena poezija, ki jo izvaja zasedba Orkestrada, je vsebinsko raznolika. Dotika se tako ljubezensko-izpovednih, kot tudi melanholično-hrepenečih in družbeno kritičnih tematik. Avtorska glasba se žanrsko sprehaja skozi zvrsti etna, jazz-a, blues-a in drugih neimenovanih zvrsti. Bistvo pa je dotik pesništva in glasbe.

17 .8. ob 18.00

Zvezdana Novaković

Pevka, harfistka, igralka in performerka je leta 2011 doštudirala džez vokal na Akademiji za glasbo in uprizorljivo umetnost v avstrijskem Gradcu, v Bolgariji pa grleno petje. Motive za svojo glasbo črpa v starih slovanskih in balkanskih napevih, zanimajo pa jo tudi različne stare kulture, njihov ritem, ples (Indija, Brazilija …)

31 .8. ob 18.00

Severa Gjurin & Miha Kraker

glas in kitara

Severa in Miha se v glasovno-kitarski duo postavi posvetita predvsem Severnim pesmim, avtorskim, sodobnim, napisanim zanjo, kot so Kadar sva sama, Kjer je toplo, Jug… Da se najmlajšim v mirnem, rahlo jazzovskem tonu približa tudi zlate, kot rečemo zimzelene domače pesmi in balade, lahko koncert sestavljajo tudi denimo Orion, Ne čakaj na maj, Mlade oči ali pa včasih nepogrešljiva Kekčeva pesem. Pričakujte minimalističen avtorski večer prepleten z ravno za ta dan izbranimi pesmimi.   

7.9. ob 17.00

Trio tradicionales se je formiral zaradi veselja do izvajanja kubanske glasbe. Zvrsti, kot so son montuno, guajira, bolero, changüi in cumbia, ob zvoku kitare, maracas, bongosov in večglasnega petja zaživijo v zanimivi zvočni preobleki!
Leo Salazar – kitara, vokal
Jure Čehovin – maracas/güiro, vokal
Andrej Tomazin -Bongos, vokal