AEIOU gledališče: Devet lun - razprodano

18. 1. ob 10.00 - razprodano
Devet lun ali devet mesecev je čas, ko v ženskem telesu zraste novo bitje. V tem času se v telesu odvijajo mnoge spremembe, ki pomagajo še nerojenemu bitju, da se razvija in raste. Divjanje hormonov, združevanje genetskega materiala, celična delitev in drugi zapleteni telesni dogodki so odlična snov za gledališko uprizoritev.

Znana zgodba od spočetja do rojstva je uprizorjena z malo besedami na preprost, humoren in fantazijski način. Skozi uglasbeno gledališko slikanico mladi gledalci vstopijo v svet telesnih dogodkov med nosečnostjo. Predstava je namenjena malčkom, upošteva njihovo razvojno stopnjo in je uprizorjena na njim razumljiv in privlačen način.

Za otroke od 6. meseca dalje, 30′, 4€/6€, obvezne rezervacije.

Preberi več

Šivilja in škarjice

25. 1., 10.00 - 11.30
Gre za celostno zastavljeno delavnico, kjer otroci in njihovi starši s pomočjo različnih umetniških praks odkrivajo svoja močna in izboljšujejo svoja šibka področja. Delavnica je namenjena tudi otrokom s prepoznanimi ali nakazanimi SUT (specifične učne težave) in PPU (primanjkljaji na posameznih področjih učenja). V varnem okolju in v sproščujočem vzdušju jim želimo omogočiti razvoj posameznih kompetenc po principu multisenzorike ter jih vzpodbuditi, da sodelujejo, se predstavijo, ustvarjajo in se čutijo sprejete in podprte v skupini kljub svoji posebnosti.

Za otroke 6+. Čas trajanja 90 minut. 4€/6€
Delavnico izvajamo v sodelovanju z društvom Bravo. Za člane društva Bravo je delavnica brezplačna.

Donator je C&A Foundation.

Preberi več

Od kapljice do oceana - Festival Bobri

31. 1. ob 10.00
Na začetku je veliko majhnih kapljic, ki domujejo v oblaku. Kmalu v daljavi zagledamo še dve kapljici, Žibi in Tabi, ki lebdita v zraku. Kmalu se pridružita drugim v oblaku, ki pa postane pretesen za vse, zasliši se grmenje in Žibi in Tabi poletita iz oblaka. Pristaneta na zemlji, kjer je vse drugačno kot na nebu. Tako se odpravita na razburljivo kapljično pot. S sabo povabita tudi druge kapljice iz oblaka. Ko jih je čedalje več kmalu postanejo potoček, se lovijo med kamenčki in ustvarjajo vrtince. Potoček kmalu preraste v reko, ta pa se izlije v ocean. Tam je še več kapljic kot na oblaku! Vendar jih med igranjem tako lepo greje sonce, da ponovno postajajo vse lažje in kmalu jih nese nazaj gor, nazaj proti nebu. In tako se njihovo potovanje začne znova.

Za otroke od 3. leta dalje, 45′, brezplačne vstopnice – festival Bobri, obvezni copati! Več informacij o prevzemu brezplačnih vstopnic na www.bobri.si.

Preberi več

English site is under construction. We apologise for limited functionality.

This month program:

News:

  • START OF A NEW SEASON
    With the beginning of fall, we started a new season. Till May you can visit us at any of numerous shows for children and adults. […]

Sign up for news letter:

We are here:

Contact:

Društvo Hiša otrok in umetnosti
Komenskega ulica 9
Ljubljana, Slovenia
Informations:
E: hisaotrokinumetnosti@gmail.com
E: info@hisaotrok.si
E: rezervacije@hisaotrok.si
T: +38641663904 – Irena Rajh
T: +38640913045 – Tamara Pepelnik
T: +38640795440 – Anže Virant