Novice


Novice

 • Irena Rajh je prejemnica Pengovove listine

  Irena Rajh je prejemnica Pengovove listine

  Ob današnjem zaključku 12. Bienala lutkovnih ustvarjalcev v Mariboru bodo podeljene tudi Pengovove listine in Klemenčičeva nagrada. Letošnja dobitnica Klemenčičeve nagrade, ki se podeljuje za za življenjsko delo na področju lutkovnega gledališča, prejme lutkovna in likovna ustvarjalka Agata Freyer. Pengovovo listino za vrhunske stvaritve na področju lutkovne umetnosti v zadnjih petih letih pa prejmejo dramatičarka […]Preberi več»
 • Pravljice na igrišču so prestavljene v dvorano

  Pravljice na igrišču so prestavljene v dvorano

  Zaradi slabe vremenske napovedi so Pravljice na igrišču v sredo, 30. 8., prestavljene v našo dvorano. Rezervacije niso potrebne. Vabljeni! Preberi več»
 • Prihajajo Pravljice na igrišču!

  Prihajajo Pravljice na igrišču!

  28. – 30. avgust ob 18.00 Pravljice na način kamišibaj gledališča od leta 2017 poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. S selitvijo po različnih prizoriščih spoznavamo Ljubljano iz različnih perspektiv. Letošnje leto prihajamo na igrišča. Igrišča so od vseh javnih prostorov najbolj otroška, saj so namenjena predvsem najmlajšim. Na igriščih se sklepajo […]Preberi več»
 • PikniKoncert v sredo, 9. 8., odpade.

  PikniKoncert v sredo, 9. 8., odpade.

  Zaradi slabe vremenske napovedi današnji PikniKoncert s skupino Noreia žal odpade. Preberi več»
 • Seminar kamišibaj gledališča

  Seminar kamišibaj gledališča

  V aprilu in maju bo v Hiši otrok in umetnosti potekal seminar kamišibaj gledališča. Seminar bo potekal v štirih terminih – 18. in 25. aprila ter 16. in 27. maja 2023. Več informacij in prijave najdete tukaj. Preberi več»
 • Predstava Mojca Pokrajculja je prestavljena

  Predstava Mojca Pokrajculja je prestavljena

  Predstava Mojca Pokrajculja v soboto, 25. marca, zaradi bolezni odpade. Nadomestni termin predstave je 1. april ob 17.00. Prosimo za razumevanje,.Preberi več»
 • Vesel svetovni dan lutk!

  Vesel svetovni dan lutk!

  Vsako leto 21. marca praznujemo svetovi dan lutk. Letošnjo slovensko poslanico je pripravila mag. Breda Varl Slovenska poslanica ob svetovnem dnevu lutk Najlepši je nasmeh na skoraj okamnelem obrazku. Pogled je usmerjen proti dogajanju, očke na široko odprte … veke kot da so ohromele. Duša vsrkava videno in slišano in še dolgo dolgo se ne […]Preberi več»
 • Festival Bobri – brezplačne vstopnice

  Festival Bobri – brezplačne vstopnice

  Med 25. marcem in 15. aprilom bo potekal 15. festival Bobri. Kot vsako leto se tudi letos Hiša pridružuje festivalu z našimi predstavami. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete v soboto, 18. marca, med 11.00 in 14.00 (oziroma dokler ne bodo pošle) v Klubu Slovenskega mladinskega gledališča na Vilharjevi 11. Več informacij najdete na Bobrovi spletni strani.Preberi več»
 • Predstava LED 5. marca odpovedana

  Predstava LED 5. marca odpovedana

  Predstava LED je zaradi bolezni v ansamblu v nedeljo, 5. marca, odpovedana. Nadomestni termin je predvidoma 12. marca ob 19.00. Prosimo za razumevanje.Preberi več»
 • Začenja se Gibanica 2023

  Začenja se Gibanica 2023

  V sredo, 22. 2., se pričenja 11. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica. V spremljevalnem programu Gibanica Fringe je tudi naša interaktivna plesna predstava Od kapljice do oceana. Na sporedu je v soboto, 25. 2. Predstava ob 16.00 je že razprodana, zato smo odprli dodatni termin ob 18.00.Preberi več»
 • Predstava Gozdovilimo je odpovedana, nadomestna predstava O belem mucku, ki je bil čisto črn

  Predstava Gozdovilimo je odpovedana, nadomestna predstava O belem mucku, ki je bil čisto črn

  Zaradi bolezni je predstava Gozdovilimo v soboto, 4. 2., odpovedana. Namesto nje bo ob isti uri na sporedu lutkovna predstava O belem mucku, ki je bil čisto črn. Prosimo za razumevanje. Preberi več»
 • Predstava Žabec pozimi je odpovedana, nadomestna predstava Diči, diča!

  Zaradi bolezni je današnja predstava Žabec pozimi odpovedana. Namesto nje bo na sporedu predstava Diči, diča! z obiskom dedka Mraza. Rezervirane vstopnice veljajo tudi za nadomestno predstavo. Prosimo za razumevanje. Preberi več»
 • Predstave z obiskom dedka Mraza

  Predstave z obiskom dedka Mraza

  V Hiši nas bo tudi letos obiskal dedek Mraz. Prišel bo po prazničnih predstavah – 26. decembra Opičja uganka, 27. decembra Muca Copatarica, 28. decembra pa Žabec pozimi. Dedek Mraz lahko vaše otroke tudi obdari. Za natančnejše informacije glede obdarovanja nam ob rezervaciji vstopnic napišite še e-pošto.Preberi več»
 • Začetek sezone z Vikendom neodvisnega lutkovnega gledališča

  Začetek sezone z Vikendom neodvisnega lutkovnega gledališča

  Sezono 2022/23 začenjamo 30. septembra z novim festivalom Vikend neodvisnega lutkovnega gledališča. V treh dneh se bodo zvrstile brezplačne predstave za najmlajše, otroke in odrasle. Rezervacije brezplačnih vstopnic so že na voljo na dogodkih. Se vidimo kmalu! Preberi več»
 • Dodatne vstopnice za predstave

  Dodatne vstopnice za predstave

  Zaradi sprostitve vladnih ukrepov lahko ponovno obratujemo s polnimi kapacitetami. Zato so za predstave, ki so bile prej razprodane, na voljo dodatne vstopnice. Za obisk predstave PCT pogoj ni več obvezen, še vedno pa vas prosimo, da vsi starejši od 6 let še vedno nosite masko.Preberi več»
 • Odpoved predstave VELIKANI_plastične krajine

  Odpoved predstave VELIKANI_plastične krajine

  Zaradi bolezni predstava VELIKANI_plastične krajine, ki bi morala biti na sporedu v soboto, 19. februarja, odpade. Namesto nje si lahko istega dne ob 17.00 ogledate predstave Štirje letni časi. Vstopnice lahko rezervirajte tukaj. Hvala za razumevanje.Preberi več»
 • Novoletna predstava na daljavo

  Novoletna predstava na daljavo

  Za lepši prehod v novo leto vam podarjamo predstavo na daljavo – Pingvin Frederik iz predstave Štirje letni časi. Predstava bo dosegljiva na www.hisaotrok.si/predstave-na-daljavo/ od 31. 12. od 17.00 do 1. 1. do 14.00. Uživajte v ogledu in srečno in lutk polno novo leto!Preberi več»
 • Sprememba predstave 28. 12.

  Sprememba predstave 28. 12.

  Zaradi bolezni bo jutri, 28. 12., namesto predstave O belem mucku, ki je bil čisto črn na sporedu predstava Zlati ključek gledališča Gdč. Bazilike. Ponovne rezervacije niso potrebne. Opravičujemo se za spremembo in prosimo za razumevanje.Preberi več»
 • Podprite Hišo – namenite nam 1%

  Podprite Hišo – namenite nam 1%

  Do konca leta 2021 se lahko odločite, komu boste namenili do 1% vaše dohodnine. Veseli bomo, če nas podprete in nam z vašo podporo omogočite, da lažje prebrodimo čase oteženega dela. Najdite na e-davkih (davčna številka 23622989) ali na vaš davčni urad odnesite izpolnjen obrazec.Preberi več»
 • MUCA COPATARICA TO SOBOTO ODPADE

  MUCA COPATARICA TO SOBOTO ODPADE

  Zaradi bolezni predstava Muca Copatarica v soboto, 16. 10., odpade. Namesto nje si lahko ogledate predstavo Kroki in prijatelji. Prosimo za razumevanje.Preberi več»