Novice


Novice

 • ŠTUDENTEATER 6.0

  ŠTUDENTEATER 6.0

  Letos se z našo Hišino lutkovno akademijo pridružujemo Gledališču Glej, JSKD RS in Momentu Maribor v novi sezoni ŠtudenTeatra. Več informacij najdete na spletni strani Gledališča Glej, prijavnico pa najdete tukaj. Kraj izvedbe: Ljubljana, Maribor, Koper, Nova Gorica Termini: oktober 2020 – marec 2021 Cena: 70,00 EUR Rok prijave: 19. oktober 2020 oz. do zapolnitve […]Preberi več»
 • HIŠA DO NADALJNJEGA ZAPIRA SVOJA VRATA

  HIŠA DO NADALJNJEGA ZAPIRA SVOJA VRATA

  Zaradi novih ukrepov za zajezitev širjenja COVID-19 do preklica odpovedujemo vse dogodke. Ostanite zdravi in kmalu na svidenje.Preberi več»
 • 7. ZMAJ KAMIŠIBAJ

  7. ZMAJ KAMIŠIBAJ

  V Hiši otrok in umetnosti se vsako leto zbiramo ob kamišibaju, japonski obliki gledališča v sliki in besedi na majhnem lesenem odru. Letos festival poteka v soboto, 10. 10., od 17.00 dalje.  Program 7. festivala Zmaj kamišibaj ponuja najnovejšo produkcijo ljubljanskih kamišibaj ustvarjalcev v dveh programskih sklopih. Sobotni popoldanski program prinaša novosti otrokom in staršem […]Preberi več»
 • NAGRADA ZLATI KAMIŠIBAJ IN FESTIVAL ZMAJ KAMIŠIBAJ

  NAGRADA ZLATI KAMIŠIBAJ IN FESTIVAL ZMAJ KAMIŠIBAJ

  Ta vikend je v Velenju potekal 8. Slovenski festival kamišibaj gledališča. Strokovna komisija v sestavi: mag. Martina Peštaj, urednica otroškega in mladinskega programa na Televiziji Slovenija, Nima Žavbi, asist. Dr. (predstojnica katedre za govor na AGRFT) in Miha Cojhter, mag. računalniških znanosti in vodja Vzorčnega mesta Velenje so glavno nagrado – Zlati kamišibaj – podelili […]Preberi več»
 • NOVA SEZONA S PRIPOROČILI NIJZ

  NOVA SEZONA S PRIPOROČILI NIJZ

  Pri izvajanju predstav upoštevamo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Predstave za izven izvajamo normalno z nekaterimi posebnimi ukrepi. Zaradi omejenega števila vstopnic so rezervacije za vse dogodke, tudi brezplačne, obvezne. Maske so obvezne v vseh zaprtih prostorih, tako za odrasle kot otroke, starejše od 5 let. Prosimo, da na predstave prihajate zdravi in vsaj […]Preberi več»
 • PRAVLJICE NA DVORIŠČU

  PRAVLJICE NA DVORIŠČU

  24. – 26. 8. na ljubljanskih dvoriščih Pravljice na način kamišibaj gledališča od leta 2017 poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. S selitvijo po različnih prizoriščih spoznavamo Ljubljano iz različnih perspektiv. Letos se selimo v varno zavetje dvorišč in atrijev. Dvorišča so že sama po sebi od nekdaj prizorišče neštetim zgodbam […]Preberi več»
 • PREMIERE 2020

  PREMIERE 2020

  Čeprav nam je virus malce premešal plane bomo do konca leta 2020 vseeno izvedli vse premiere. In to kar šest. V sklopu Izkustvenega labirinta umetnosti si boste lahko ogledali inštalacijo-predstavo Pokukaj! ter interaktivno predstavo Spominčica. Na oder bomo postavili tudi tri lutkovne predstave, za najmlajše Majhno težavo imam, za malce starejše pa Ljubo doma ter […]Preberi več»
 • PRIPOROČILA ZA OBISKOVALCE POLETNIH PRIREDITEV

  PRIPOROČILA ZA OBISKOVALCE POLETNIH PRIREDITEV

  Da bodo tudi naše poletne prireditve potekale čim bolj varno in čim manj stresno vas prosimo, da se držite spodnjih priporočil. Če imate vi ali vaš otrok znake respiratornih bolezni vas prosimo, da ostanete doma. Zaradi zagotavljanja varnosti upoštevamo vsa priporočila NIJZ, zato imajo prizorišča Pravljic na dvorišču omejeno število obiskovalcev. Prosimo vas, da na […]Preberi več»
 • Mi smo #odprti

  Mi smo #odprti

  Kampanja Mi smo #odprti za kulturo poteka v sodelovanju široke palete kulturnih producentov. Združili smo se, ker verjamemo, da je kultura ključen povezovalen element v družbi. In ker ji želimo v njej dati primerno mesto. Ker smo #odprti za različnost. Za film. Gledališče. Glasbo. Literaturo. Muzeje. Umetnost. Teorijo. Humanistiko. Drugačnost. Skupnost. Ker smo #odprti za […]Preberi več»
 • PIKNIKONCERT 2020

  PIKNIKONCERT 2020

  PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. Tudi letos vas vabimo, da se v poletnih mesecih ob četrtkih popoldan umaknete iz poletne vročine, se v parku Tivoli pod borovci v bližini Tivolske promenade sprostite na piknik odeji in nekaj malega prigriznete ob poslušanju etno in folk koncertov. Spoznavate lahko odlično glasbo z […]Preberi več»
 • SEMINAR KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA

  SEMINAR KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA

  Junija pričenjamo s seminarjem Kamišibaj gledališča. Na voljo je še nekaj prostih mest na seminarju, prijave do 8. junija. Več informacij in prijavnico najdete tukaj.Preberi več»
 • HIŠA PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

  HIŠA PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

  Po dvomesečnem premoru vas ponovno vabimo, da nas obiščete. Vrata odpiramo v soboto, 30. maja, s predstavo Lutkovnega gledališča FRU-FRU Muca Copatarica. Za preprečevanje širjenja okužb upoštevamo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Omogočili smo brezstično plačevanje, zaradi zagotavljanja dovoljšnje varnostne razdalje med obiskovalci smo omejili število sedežev v dvorani. Za obisk predstav so […]Preberi več»
 • LUTKALNICA – LUTKOVNA DELAVNICA NA DALJAVO

  LUTKALNICA – LUTKOVNA DELAVNICA NA DALJAVO

  Ker še zmeraj ne morete k nam prihajamo ponovno mi k vam. Ogledate si lahko že tri dele mini serije Lutkalnic, kjer izdelujemo lutke iz materialov, ki jih najdemo doma. Vzemite si odmor med delom in šolo od doma ter ustvarjajte z nami! Posnetek najdete tukaj! Lutkalnica nastaja v sodelovanju z Lutkovnim gledališčem FRU-FRU v sklopu […]Preberi več»
 • SVETOVNI DAN LUTK

  SVETOVNI DAN LUTK

  Vsako leto 21. marca praznujemo svetovni dan lutk. Čeprav bi si vsi želeli, da bi ga lahko praznovali v gledališčih, letos to žal ni mogoče. Toda vseeno se poveselite ob ogledu lutkovnih predstav na daljavo ali pa si izdelajte lutke doma in zaigrajte z njimi. Letošnjo slovensko poslanico je napisala režiserka Nika Bezeljak. SLOVENSKA POSLANICA […]Preberi več»
 • PREDSTAVE NA DALJAVO

  PREDSTAVE NA DALJAVO

  Ker trenutno ne morete k nam, prihajamo mi k vam. Seveda samo preko spleta. V prihodnjih dneh bomo objavljali posnetke naših predstav, v pripravi pa je tudi mini serija lutkovnih delavnic za otroke, kjer boste lahko skupaj z nami doma izdelovali lutke iz vsakdanjih predmetov.  Preberi več»
 • ODPOVED VSEH DOGODKOV

  ODPOVED VSEH DOGODKOV

  Zaradi razglašene epidemije tudi Hiša zapira vrata do konca marca oz. dokler se razmere v Sloveniji ne izboljšajo. Bodite zdravi in kmalu na svidenje! Preberi več»
 • PREDSTAVA ČIGUMITVIST V SOBOTO, 14. 3., ODPADE

  PREDSTAVA ČIGUMITVIST V SOBOTO, 14. 3., ODPADE

  Plesno-lutkovna predstava Čigumitvist to soboto žal odpade. Čeprav naša dvorana sprejme manj kot 100 obiskovalcev smo se odločili, da trenutno druženje v zaprtem prostoru predstavlja preveliko zdravstveno tveganje. Ostale prireditve zaenkrat potekajo po načrtu, o morebitnih spremembah vas bomo obveščali. Ostanite zdravi in kmalu na svidenje! Preberi več»
 • PREVENTIVNI UKREPI PRI KORONAVIRUSU

  PREVENTIVNI UKREPI PRI KORONAVIRUSU

  Vse obiskovalce naših prireditev obveščamo, da trenutno Hiša deluje normalno. Skrbno spremljamo stanje v Sloveniji in upoštevamo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Sprejeli smo preventivne ukrepe, s katerimi želimo zmanjšati možnost tveganja za okužbe. Kot vedno dosledno čistimo vse prostore, hkrati pa dodatno razkužujemo vse površine, s katerimi imajo obiskovalci največ kontakta – […]Preberi več»
 • KAVČ FESTIVAL

  KAVČ FESTIVAL

  Hiša tudi letos gosti dogodke Kavč festivala. Za vse dogodke so obvezne rezervacije na spleni strani Kavč festivala.Preberi več»
 • VSTOPNICE ZA PREDSTAVE FESTIVALA BOBRI

  VSTOPNICE ZA PREDSTAVE FESTIVALA BOBRI

  Vstopnice za predstave, ki so na sporedu v okviru frstivala Bobri, lahko dobite 11. 1. od 11.00 dalje v Festivalni dvorani v Ljubljani. Preberi več»