Novice


Novice

 • Mi smo #odprti

  Mi smo #odprti

  Kampanja Mi smo #odprti za kulturo poteka v sodelovanju široke palete kulturnih producentov. Združili smo se, ker verjamemo, da je kultura ključen povezovalen element v družbi. In ker ji želimo v njej dati primerno mesto. Ker smo #odprti za različnost. Za film. Gledališče. Glasbo. Literaturo. Muzeje. Umetnost. Teorijo. Humanistiko. Drugačnost. Skupnost. Ker smo #odprti za […]Preberi več»
 • PIKNIKONCERT 2020

  PIKNIKONCERT 2020

  PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. Tudi letos vas vabimo, da se v poletnih mesecih ob četrtkih popoldan umaknete iz poletne vročine, se v parku Tivoli pod borovci v bližini Tivolske promenade sprostite na piknik odeji in nekaj malega prigriznete ob poslušanju etno in folk koncertov. Spoznavate lahko odlično glasbo z […]Preberi več»
 • SEMINAR KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA

  SEMINAR KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA

  Junija pričenjamo s seminarjem Kamišibaj gledališča. Na voljo je še nekaj prostih mest na seminarju, prijave do 8. junija. Več informacij in prijavnico najdete tukaj.Preberi več»
 • HIŠA PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

  HIŠA PONOVNO ODPIRA SVOJA VRATA

  Po dvomesečnem premoru vas ponovno vabimo, da nas obiščete. Vrata odpiramo v soboto, 30. maja, s predstavo Lutkovnega gledališča FRU-FRU Muca Copatarica. Za preprečevanje širjenja okužb upoštevamo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Omogočili smo brezstično plačevanje, zaradi zagotavljanja dovoljšnje varnostne razdalje med obiskovalci smo omejili število sedežev v dvorani. Za obisk predstav so […]Preberi več»
 • LUTKALNICA – LUTKOVNA DELAVNICA NA DALJAVO

  LUTKALNICA – LUTKOVNA DELAVNICA NA DALJAVO

  th Ker še zmeraj ne morete k nam prihajamo ponovno mi k vam. Ogledate si lahko že tri dele mini serije Lutkalnic, kjer izdelujemo lutke iz materialov, ki jih najdemo doma. Vzemite si odmor med delom in šolo od doma ter ustvarjajte z nami! Posnetek najdete tukaj!Preberi več»
 • SVETOVNI DAN LUTK

  SVETOVNI DAN LUTK

  Vsako leto 21. marca praznujemo svetovni dan lutk. Čeprav bi si vsi želeli, da bi ga lahko praznovali v gledališčih, letos to žal ni mogoče. Toda vseeno se poveselite ob ogledu lutkovnih predstav na daljavo ali pa si izdelajte lutke doma in zaigrajte z njimi. Letošnjo slovensko poslanico je napisala režiserka Nika Bezeljak. SLOVENSKA POSLANICA […]Preberi več»
 • PREDSTAVE NA DALJAVO

  PREDSTAVE NA DALJAVO

  Ker trenutno ne morete k nam, prihajamo mi k vam. Seveda samo preko spleta. V prihodnjih dneh bomo objavljali posnetke naših predstav, v pripravi pa je tudi mini serija lutkovnih delavnic za otroke, kjer boste lahko skupaj z nami doma izdelovali lutke iz vsakdanjih predmetov.  Preberi več»
 • ODPOVED VSEH DOGODKOV

  ODPOVED VSEH DOGODKOV

  Zaradi razglašene epidemije tudi Hiša zapira vrata do konca marca oz. dokler se razmere v Sloveniji ne izboljšajo. Bodite zdravi in kmalu na svidenje! Preberi več»
 • PREDSTAVA ČIGUMITVIST V SOBOTO, 14. 3., ODPADE

  PREDSTAVA ČIGUMITVIST V SOBOTO, 14. 3., ODPADE

  Plesno-lutkovna predstava Čigumitvist to soboto žal odpade. Čeprav naša dvorana sprejme manj kot 100 obiskovalcev smo se odločili, da trenutno druženje v zaprtem prostoru predstavlja preveliko zdravstveno tveganje. Ostale prireditve zaenkrat potekajo po načrtu, o morebitnih spremembah vas bomo obveščali. Ostanite zdravi in kmalu na svidenje! Preberi več»
 • PREVENTIVNI UKREPI PRI KORONAVIRUSU

  PREVENTIVNI UKREPI PRI KORONAVIRUSU

  Vse obiskovalce naših prireditev obveščamo, da trenutno Hiša deluje normalno. Skrbno spremljamo stanje v Sloveniji in upoštevamo vsa priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje. Sprejeli smo preventivne ukrepe, s katerimi želimo zmanjšati možnost tveganja za okužbe. Kot vedno dosledno čistimo vse prostore, hkrati pa dodatno razkužujemo vse površine, s katerimi imajo obiskovalci največ kontakta – […]Preberi več»
 • KAVČ FESTIVAL

  KAVČ FESTIVAL

  Hiša tudi letos gosti dogodke Kavč festivala. Za vse dogodke so obvezne rezervacije na spleni strani Kavč festivala.Preberi več»
 • VSTOPNICE ZA PREDSTAVE FESTIVALA BOBRI

  VSTOPNICE ZA PREDSTAVE FESTIVALA BOBRI

  Vstopnice za predstave, ki so na sporedu v okviru frstivala Bobri, lahko dobite 11. 1. od 11.00 dalje v Festivalni dvorani v Ljubljani. Preberi več»
 • DOBRI MOŽJE IN PRAZNIČNE PREDSTAVE

  DOBRI MOŽJE IN PRAZNIČNE PREDSTAVE

  V Hiši nas je že obiskal prvi od dobrih mož - Miklavž. Po božičnih praznikih pa ne zamudite prazničnih predstav z obiskom dedka Mraza. Obiskal nas bo 26., 27. in 28. decembra po lutkovnih predstavah. Dedek Mraz lahko tudi obdari vaše otroke. Več informacij najdete na posameznih dogodkih na tej povezavi. Pohitite, vstopnice hitro pojenjajo!Preberi več»
 • DARILNA KARTICA HIŠE OTROK IN UMETNOSTI

  DARILNA KARTICA HIŠE OTROK IN UMETNOSTI

  Darilna kartica je odlično praznično darilo! Na njej so štirje kuponi, ki jih lahko zamenjate za štiri vstopnice v Hiši otrok in umetnosti. Cena kartice je 16 evrov. Kupite jo lahko na blagajni Hiše uro pred vsako prireditvijo. Več informacij na e-naslovu ali na 041663904.Preberi več»
 • HIŠINA LUTKOVNA AKADEMIJA IN LUTKOVNI SEMINAR

  HIŠINA LUTKOVNA AKADEMIJA IN LUTKOVNI SEMINAR

  V Hiši letos potekata dva lutkovna seminarja – za mlade do 30. leta bo čez celo leto potekala lutkovna akademija, kjer bodo udeleženci dobili temeljno znanje o lutkah, režiji, dramaturgiji in izdelavi, ter seminar za učitelje_ice, vzgojitelje_ice in mentorje_ice lutkovnih krožkov. Na akademiji so še prosta mesta, seminar pa je že skoraj poln, zato se […]Preberi več»
 • RAZPIS ZA NOVE PROJEKTE LUTKOVNEGA LABORATORIJA

  V Hiši deluje tudi lutkovni laboratorij, kjer imajo mladi ustvarjalci na začetku svoje profesionalne poti možnost, da s podporo Hiše raziskujejo in ustvarjajo. Odprt je prvi javni razpis. Več informacij dobite tukaj.Preberi več»
 • MARATON in PRITEČI V HIŠO

  V soboto zjutraj poteka Ljubljanski maraton. Zato smo za vse, ki se boste kljub zaporam cest prebili do Hiše na predstavo Žebljiček možiček ob 10.00, pripravili akcijo Priteči v Hišo in prejeli boste evro popusta za nakup vsake otroške vstopnice. Preberi več»
 • PREDSTAVA OD KAPLJICE DO OCEANA ODPADE

  Predstava Od kapljice do oceana v soboto, 12. 10., zaradi bolezni odpade.Preberi več»
 • PRIČENJA SE NOVA SEZONA

  Z začetkom jeseni tudi v Hiši začenjamo novo sezono. V soboto, 28. 9. jo otvarja eno naših hišnih gledališč AEIOU s predstavo Ti in jaz, v nedeljo, 29. 9. pa je na sporedu lutkovna predstava za odrasle Skica za srce. Vabljeni!Preberi več»
 • PRIČENJAJO SE PRAVLJICE PRED ZIDOM

  Pravljice na način kamišibaj gledališča že tretje leto zapored poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. Dogodki bodo potekali pred najmarkantnejšimi zidovi, pred najvišjim obrambnim zidom Ljubljanskega gradu ter bližnjih Šanc (26. 8.) pred najlepšim opečnatim zidom, ki krasi fasado NUK-a (27. 8.) ter pred tistim rimskim na Mirju (28. 8.). Vsak […]Preberi več»