Novice


Novice

 • VSTOPNICE ZA PREDSTAVE FESTIVALA BOBRI

  Vstopnice za predstave, ki so na sporedu v okviru frstivala Bobri, lahko dobite 11. 1. od 11.00 dalje v Festivalni dvorani v Ljubljani. Preberi več»
 • DOBRI MOŽJE IN PRAZNIČNE PREDSTAVE

  DOBRI MOŽJE IN PRAZNIČNE PREDSTAVE

  V Hiši nas je že obiskal prvi od dobrih mož - Miklavž. Po božičnih praznikih pa ne zamudite prazničnih predstav z obiskom dedka Mraza. Obiskal nas bo 26., 27. in 28. decembra po lutkovnih predstavah. Dedek Mraz lahko tudi obdari vaše otroke. Več informacij najdete na posameznih dogodkih na tej povezavi. Pohitite, vstopnice hitro pojenjajo!Preberi več»
 • DARILNA KARTICA HIŠE OTROK IN UMETNOSTI

  DARILNA KARTICA HIŠE OTROK IN UMETNOSTI

  Darilna kartica je odlično praznično darilo! Na njej so štirje kuponi, ki jih lahko zamenjate za štiri vstopnice v Hiši otrok in umetnosti. Cena kartice je 16 evrov. Kupite jo lahko na blagajni Hiše uro pred vsako prireditvijo. Več informacij na e-naslovu ali na 041663904.Preberi več»
 • HIŠINA LUTKOVNA AKADEMIJA IN LUTKOVNI SEMINAR

  HIŠINA LUTKOVNA AKADEMIJA IN LUTKOVNI SEMINAR

  V Hiši letos potekata dva lutkovna seminarja – za mlade do 30. leta bo čez celo leto potekala lutkovna akademija, kjer bodo udeleženci dobili temeljno znanje o lutkah, režiji, dramaturgiji in izdelavi, ter seminar za učitelje_ice, vzgojitelje_ice in mentorje_ice lutkovnih krožkov. Na akademiji so še prosta mesta, seminar pa je že skoraj poln, zato se […]Preberi več»
 • RAZPIS ZA NOVE PROJEKTE LUTKOVNEGA LABORATORIJA

  V Hiši deluje tudi lutkovni laboratorij, kjer imajo mladi ustvarjalci na začetku svoje profesionalne poti možnost, da s podporo Hiše raziskujejo in ustvarjajo. Odprt je prvi javni razpis. Več informacij dobite tukaj.Preberi več»
 • MARATON in PRITEČI V HIŠO

  V soboto zjutraj poteka Ljubljanski maraton. Zato smo za vse, ki se boste kljub zaporam cest prebili do Hiše na predstavo Žebljiček možiček ob 10.00, pripravili akcijo Priteči v Hišo in prejeli boste evro popusta za nakup vsake otroške vstopnice. Preberi več»
 • PREDSTAVA OD KAPLJICE DO OCEANA ODPADE

  Predstava Od kapljice do oceana v soboto, 12. 10., zaradi bolezni odpade.Preberi več»
 • PRIČENJA SE NOVA SEZONA

  Z začetkom jeseni tudi v Hiši začenjamo novo sezono. V soboto, 28. 9. jo otvarja eno naših hišnih gledališč AEIOU s predstavo Ti in jaz, v nedeljo, 29. 9. pa je na sporedu lutkovna predstava za odrasle Skica za srce. Vabljeni!Preberi več»
 • PRIČENJAJO SE PRAVLJICE PRED ZIDOM

  Pravljice na način kamišibaj gledališča že tretje leto zapored poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. Dogodki bodo potekali pred najmarkantnejšimi zidovi, pred najvišjim obrambnim zidom Ljubljanskega gradu ter bližnjih Šanc (26. 8.) pred najlepšim opečnatim zidom, ki krasi fasado NUK-a (27. 8.) ter pred tistim rimskim na Mirju (28. 8.). Vsak […]Preberi več»
 • PREDSTAVA OD KAPLJICE DO OCEANA PREJELA GLAVNO NAGRADO NA FESTIVALU

  Interaktivna plesna predstava Od kapljice do oceana je na 25. festivalu FEP – Festival ekološkega gledališča v Bački Palanki, Srbija, prejela glavno nagrado Dobro drevo za najboljšo predstavo v celoti.Preberi več»
 • KONCERT TAMAN NA GRADU JE PRESTAVLJEN

  Zaradi slabe napovedi je današnji PikniKoncert na Ljubljanskem gradu prestavljen na soboto, 10. 8., ob 18.00.Preberi več»
 • PIKNIKONCERT 2019

  V mesecu juliju se pričenja 4. festival PikniKoncert. Do septembra boste lahko poležavali na piknik odejah in poslušali glasbo na šestih koncertih v parku Tivoli ter na dveh koncertih na ljubljanskem Gradu. Datume in izvajalce lahko vidite tukaj.Preberi več»
 • PREMIERA LUTKOVNE PREDSTAVE TO NI PIKA!

  Vabljeni na premiero nove lutkovne predstave za najmlajše To ni pika!, ki je nastala v koprodukciji Hiše otrok in umetnosti ter Lutkovnega gledališča FRU-FRU v režiji Katje Povše. Premiera bo v petek, 31. maja, ob 18.00, prva ponovitev pa naslednji dan, 1. junija, ob 10.00.Preberi več»
 • KAMIŠIBAJ PAKET – DELAVNICA KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA – 16. MAJ

  Namen delavnice je osvetliti proces likovne izdelave kamišibaja, ki se začne z analizo izbranega besedila in nadaljuje z izbiro ključnih prizorov, otvoritvenega kadra, upodobitve likov in zgodbene pokrajine, pripovednega loka, zaključka in odjavne špice. Spoznali bomo razpoložljive likovne tehnike in likovne izraze različnih ustvarjalcev kamišibajev. Dotaknili se bomo psihološke zgradbe likov, osnov kadriranja, smeri in […]Preberi več»
 • FESTIVAL ZMAJ KAMIŠIBAJ

  Letošnja edicija festivala med 16. in 18. majem prinaša svežo produkcijo kamišibaj predstav iz Ljubljane in okolice. V treh dneh se bo zvrstilo mnogo predstav za otroke in odrasle. Lahko se udeležite delavnice Kamišibaj paket, ki vas bo popeljala v svet izdelovanja in pripovedovanja kamišibaj gledališča. Več informacij o programu najdete tukaj. VSe prireditve so […]Preberi več»
 • POSLANICA OB SVETOVNEM DNEVU LUTK

  Vsem ljubiteljem lutk želimo lep svetovni dan lutk. Letošnjo slovensko poslanico je napisala mag. Alenka Pirjevec.ZAKAJ LUTKA?Zakaj lutka? Čemu služi? Ali jo sploh potrebujemo?Vprašanja, ki se bodo morda komu zdela neumestna.Vsi, ki se ukvarjamo z lutkovnim gledališčem, se nemalokrat znajdemo pred splošno razširjenim mnenjem, da je lutkovno gledališče manjvredna podzvrst gledališča in da je v […]Preberi več»
 • PRESTAVITEV URE PRIČETKA ZA PETIMI GORAMI

  Predstava Za petimi gorami, ki je na sporedu v soboto, 23. marca, se namesto ob 17.00 prične ob 10.00. Zahvaljujemo se za razumevanje.Preberi več»
 • SEMINAR KAMIŠIBAJ GLEDALIŠČA

  V Hiši bo aprila in maja potekal začetni seminar kamišibaj gledališča, ki ga organiziramo v sodelovanju z JSKD RS. Seminar bodo vodili mag. Igor Cvetko, doc. Jelena Sitar, Jerca Cvetko, Jure Engelsberger, potekal pa bo 10., 17., 24. aprila ter 8. maja med 16.30 in 20.30. Več o seminarju in prijavah si lahko preberete TUKAJ.Preberi več»
 • PREDSTAVA SRCE IN POPEK JE RAZPRODANA

  Predstava Srce in popek v soboto, 9. 3., ob 10.00 je razprodana. Na voljo je še nekaj vstopnic za predstavo ob 11.15. Rezervirajte jih čim hitreje!Preberi več»
 • DELAVNICA PLES KAPLJIC ODPADE

  Plesna delavnica Ples kapljic v soboto, 9. 2., zaradi premajhnega števila prijav odpade.Preberi več»