Novice


Novice

 • Predstava Mojca Pokrajculja je prestavljena

  Predstava Mojca Pokrajculja je prestavljena

  Predstava Mojca Pokrajculja v soboto, 25. marca, zaradi bolezni odpade. Nadomestni termin predstave je 1. april ob 17.00. Prosimo za razumevanje,.Preberi več»
 • Vesel svetovni dan lutk!

  Vesel svetovni dan lutk!

  Vsako leto 21. marca praznujemo svetovi dan lutk. Letošnjo slovensko poslanico je pripravila mag. Breda Varl Slovenska poslanica ob svetovnem dnevu lutk Najlepši je nasmeh na skoraj okamnelem obrazku. Pogled je usmerjen proti dogajanju, očke na široko odprte … veke kot da so ohromele. Duša vsrkava videno in slišano in še dolgo dolgo se ne […]Preberi več»
 • Festival Bobri – brezplačne vstopnice

  Festival Bobri – brezplačne vstopnice

  Med 25. marcem in 15. aprilom bo potekal 15. festival Bobri. Kot vsako leto se tudi letos Hiša pridružuje festivalu z našimi predstavami. Brezplačne vstopnice lahko prevzamete v soboto, 18. marca, med 11.00 in 14.00 (oziroma dokler ne bodo pošle) v Klubu Slovenskega mladinskega gledališča na Vilharjevi 11. Več informacij najdete na Bobrovi spletni strani.Preberi več»
 • Predstava LED 5. marca odpovedana

  Predstava LED 5. marca odpovedana

  Predstava LED je zaradi bolezni v ansamblu v nedeljo, 5. marca, odpovedana. Nadomestni termin je predvidoma 12. marca ob 19.00. Prosimo za razumevanje.Preberi več»
 • Začenja se Gibanica 2023

  Začenja se Gibanica 2023

  V sredo, 22. 2., se pričenja 11. bienale slovenske sodobne plesne umetnosti Gibanica. V spremljevalnem programu Gibanica Fringe je tudi naša interaktivna plesna predstava Od kapljice do oceana. Na sporedu je v soboto, 25. 2. Predstava ob 16.00 je že razprodana, zato smo odprli dodatni termin ob 18.00.Preberi več»
 • Predstava Gozdovilimo je odpovedana, nadomestna predstava O belem mucku, ki je bil čisto črn

  Predstava Gozdovilimo je odpovedana, nadomestna predstava O belem mucku, ki je bil čisto črn

  Zaradi bolezni je predstava Gozdovilimo v soboto, 4. 2., odpovedana. Namesto nje bo ob isti uri na sporedu lutkovna predstava O belem mucku, ki je bil čisto črn. Prosimo za razumevanje. Preberi več»
 • Predstava Žabec pozimi je odpovedana, nadomestna predstava Diči, diča!

  Predstava Žabec pozimi je odpovedana, nadomestna predstava Diči, diča!

  Zaradi bolezni je današnja predstava Žabec pozimi odpovedana. Namesto nje bo na sporedu predstava Diči, diča! z obiskom dedka Mraza. Rezervirane vstopnice veljajo tudi za nadomestno predstavo. Prosimo za razumevanje. Preberi več»
 • Predstave z obiskom dedka Mraza

  Predstave z obiskom dedka Mraza

  V Hiši nas bo tudi letos obiskal dedek Mraz. Prišel bo po prazničnih predstavah – 26. decembra Opičja uganka, 27. decembra Muca Copatarica, 28. decembra pa Žabec pozimi. Dedek Mraz lahko vaše otroke tudi obdari. Za natančnejše informacije glede obdarovanja nam ob rezervaciji vstopnic napišite še e-pošto.Preberi več»
 • Začetek sezone z Vikendom neodvisnega lutkovnega gledališča

  Začetek sezone z Vikendom neodvisnega lutkovnega gledališča

  Sezono 2022/23 začenjamo 30. septembra z novim festivalom Vikend neodvisnega lutkovnega gledališča. V treh dneh se bodo zvrstile brezplačne predstave za najmlajše, otroke in odrasle. Rezervacije brezplačnih vstopnic so že na voljo na dogodkih. Se vidimo kmalu! Preberi več»
 • Dodatne vstopnice za predstave

  Dodatne vstopnice za predstave

  Zaradi sprostitve vladnih ukrepov lahko ponovno obratujemo s polnimi kapacitetami. Zato so za predstave, ki so bile prej razprodane, na voljo dodatne vstopnice. Za obisk predstave PCT pogoj ni več obvezen, še vedno pa vas prosimo, da vsi starejši od 6 let še vedno nosite masko.Preberi več»
 • Odpoved predstave VELIKANI_plastične krajine

  Odpoved predstave VELIKANI_plastične krajine

  Zaradi bolezni predstava VELIKANI_plastične krajine, ki bi morala biti na sporedu v soboto, 19. februarja, odpade. Namesto nje si lahko istega dne ob 17.00 ogledate predstave Štirje letni časi. Vstopnice lahko rezervirajte tukaj. Hvala za razumevanje.Preberi več»
 • Novoletna predstava na daljavo

  Novoletna predstava na daljavo

  Za lepši prehod v novo leto vam podarjamo predstavo na daljavo – Pingvin Frederik iz predstave Štirje letni časi. Predstava bo dosegljiva na www.hisaotrok.si/predstave-na-daljavo/ od 31. 12. od 17.00 do 1. 1. do 14.00. Uživajte v ogledu in srečno in lutk polno novo leto!Preberi več»
 • Sprememba predstave 28. 12.

  Sprememba predstave 28. 12.

  Zaradi bolezni bo jutri, 28. 12., namesto predstave O belem mucku, ki je bil čisto črn na sporedu predstava Zlati ključek gledališča Gdč. Bazilike. Ponovne rezervacije niso potrebne. Opravičujemo se za spremembo in prosimo za razumevanje.Preberi več»
 • Podprite Hišo – namenite nam 1%

  Podprite Hišo – namenite nam 1%

  Do konca leta 2021 se lahko odločite, komu boste namenili do 1% vaše dohodnine. Veseli bomo, če nas podprete in nam z vašo podporo omogočite, da lažje prebrodimo čase oteženega dela. Najdite na e-davkih (davčna številka 23622989) ali na vaš davčni urad odnesite izpolnjen obrazec.Preberi več»
 • MUCA COPATARICA TO SOBOTO ODPADE

  MUCA COPATARICA TO SOBOTO ODPADE

  Zaradi bolezni predstava Muca Copatarica v soboto, 16. 10., odpade. Namesto nje si lahko ogledate predstavo Kroki in prijatelji. Prosimo za razumevanje.Preberi več»
 • ŠTUDENTEATER 7.0

  ŠTUDENTEATER 7.0

  Korona morda lahko ustavi cel svet, nas pa bolj težko. Odpiramo vpis v sedmo sezono ŠtudenTeatra! Za vse tiste, ki ste vedno slutili, da imate v sebi performerja, pa mu do zdaj še niste pustili, da skoči na oder. Odlični profesionalni igralci in režiserji vas bodo popeljali skozi večmesečne delavnice avtorskega gledališča do končne predstave. […]Preberi več»
 • 1. DAN PRAVLJIC PRI VODNJAKU ODPADE

  1. DAN PRAVLJIC PRI VODNJAKU ODPADE

  Pravljice pri vodnjaku danes, 23. avgusta 2021, žal odpadejo. Nadomestni termin z enakim programom bomo objavili na naši FB in spletni strani. Se vidimo jutri ob 18. uri pri Neptunovem vodnjaku na Gosposki ulici in v sredo ob 18. uri pri fontani Krogla z jedrom v parku Tabor.Preberi več»
 • PRIHAJAJO PRAVLJICE PRI VODNJAKU

  PRIHAJAJO PRAVLJICE PRI VODNJAKU

  23. – 25. 8. 2021 Pravljice na način kamišibaj gledališča od leta 2017 poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. S selitvijo po različnih prizoriščih spoznavamo Ljubljano iz različnih perspektiv. Leta 2017 smo spoznavali Plečnikovo Ljubljano in se dvignili nad mesto. Leta 2018 smo se približali vodi in se s pravljicami v […]Preberi več»
 • HIŠA JE NA POČITNICAH

  HIŠA JE NA POČITNICAH

  Hiša čez poletje zapira svoja vrata. Dvorana sicer ne sameva, saj v njej potekajo intenzivne vaje za tri nove predstave, ki si jih boste lahko ogledali jeseni. Že pred septembrom pa se lahko družite z nami na festivalu Pravljice pred vodnjaki, ki bo kot vedno potekal konec avgusta. Program prihaja kmalu! Prav tako z našimi […]Preberi več»
 • HIŠA JE PONOVNO ODPRTA!

  HIŠA JE PONOVNO ODPRTA!

  Kultura je ponovno (delno) odprta! Ker si vsi želimo, da bi tokrat gledališča za vedno ostala odprta, vas prosimo, da se ob obisku držite vseh priporočil NIJZ ter vladnih ukrepov. Predvsem vas prosimo da: Na predstave prihajate zdravi. Rezervirate vstopnice za predstavo. Nosite masko. Maske so obvezne povsod v zaprtih prostorih, tudi med samo predstavo. […]Preberi več»