piknikoncert


Najdete nas tu:

PikniKoncert organiziramo:

Ideja in koncept: Anže Virant
Izbor programa: Tamara Pepelnik in Anže Virant
Organizacija: Tamara Pepelnik in Katarina Damjanov
Tehnična izvedba: Javni zavod Ljubljanski grad
Finančna podpora: Turizem Ljubljana
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti in Javni zavod Ljubljanski grad

logotipGradIIvar_AA

PikniKoncert

9. in 10. avgust 2023, Ljubljanski grad – obrambni jarek

PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. Je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja kvalitetno kulturno doživetje v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.

Po uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli koncerti zadnja leta potekajo na Grajski planoti, natančneje v obrambnem jarku za obzidjem Ljubljanskega gradu. Vabimo vas, da se popoldne umaknete poletni vročini, se odpravite na Ljubljanski grad, položite odejo za piknik, se sprostite in kaj malega prigriznete in popijete ob poslušanju dobrih koncertov. Mi poskrbimo za odlično glasbo, vi pa prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije.

Vse prireditve so brezplačne!

V primeru slabega vremena bodo prireditve odpovedane.

Program 2023

LJUBLJANSKI GRAD – OBRAMBNI JAREK

9. avgust 2023 ob 18.00 – Noreia

Noreia je petčlanska zasedba izkušenih glasbenikov, ki preigravajo tradicionalne irske, škotske in bretonske melodije, a ne na povsem tradicionalen način! V zadnjem času skupina aktivno spaja »keltsko« tradicijo s svojo lastno dediščino – slovensko ljudsko glasbo ter kreira svoje lastne kompozicije, kar ustvarja unikaten in prepoznaven zvok. Keltski ples na slovenski les!

Zasedba:
Ana Novak – violina, vokal
Anej Ivanuša – lesena flavta, piščali, bouzuki, vokal
Gašper Šinkovec – kitara, vokal
Robert Bone – klarinet, piščali, irske dude, vokal
Stanči Škarja – kontrabas

10. avgust 2023 ob 18.00 – Fed Horses + Čedahuči – akustično

Dva odmevnejša slovenska glasbena kolektiva, Fed Horses in Čedahuči, ki vsak po svoje v zadnjih desetih letih raziskujeta indie-folk-rock-country žanre, sta se prepletla in povezala za skupne, bolj akustične večere. Ta projekt za zabavo včasih poimenujejo Fedahuči ali Čedahorses in nasploh so ti večeri zaradi intimnejše narave lahko zabavni, ganljivi, pa tudi pesmi včasih bolj zadanejo. Drug drugega spontano izzivajo v pesmi in jih izvajajo izmenjujoče, tako da skupaj odpojejo in odigrajo pesmi obeh skupin, kot so Jaz in nebo, Je mimo leto, Ti ne poznaš konjev, Če hočeš grem, Mlad, Geronimo, …

Zasedba:
Urša Mihevc – glas
Jure Mihevc – akustična kitara in glas
Blaž Učakar – glas, akustična kitara in klaviature
Romana Prosenc – glas
Andraž Mazi – kitara in lapsteel
Anže Žurbi – tolkala