piknikoncert


Najdete nas tu:

Logo_TL_Full_width_curve_CMYK-SLO
PikniKoncert podpira Turizem Ljubljana

PIKNIKONCERT 2021

Letošnje poletje naših PikniKoncertov v Tivoliju žal prvič po petih letih ne bo. Se vidimo zopet v letu 2022!

PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. Je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj omogoča kvalitetno kulturno doživetje, ki se prepleta s sproščenim druženjem in ekološko osveščenostjo. V poletnih mesecih vas vabimo, da se ob četrtkih popoldan umaknete iz poletne vročine, se v parku Tivoli pod borovci v bližini Tivolske promenade sprostite na piknik odeji in nekaj malega prigriznete ob poslušanju etno in folk koncertov. Spoznavate lahko odlično glasbo z vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. S seboj lahko prinesete polne piknik košare in odeje, igrače in hišne ljubljence.

Vse prireditve so brezplačne!

V primeru slabega vremena so prireditve odpovedane ali prestavljene. Nadomestni termin objavimo na naši spletni in Facebook strani.

Program 2020

PARK TIVOLI

7. julij ob 18.00 – Beer Belly (Slo)

Beer Belly je petčlanska glasbena skupina iz Kranja, katere glasba pokriva področja tradicionalne irske, škotske in keltske kulture od preigravanja znanih tradicionalnih pesmi do manj znanih irskih reel-ov, jig-ov, škotskih dud in keltskih pesmi starih nekaj stoletij. Svoj program popestrijo tudi z lastnimi skladbami ter slovensko ljudsko glasbo prirejeno na nekoliko drugačen način.

9. julij ob 18.00 – Zajtrk (Slo)

Zajtrk sestavljata Laura Krajnc (violina, vokal) in Sven Horvat (kitara). Glasbeni žanr Zajtrka je zelo širok, saj se njuni komadi dotikajo etno-folka, jazza, bluesa, okusnega popa, ponekod tudi malo flamenka in stoner rocka. Igrata tako na odrih kot na ulici. Besedila so večinoma v slovenščini, njihove teme pa segajo od družbeno kritičnih in satiričnih, do liričnih in humornih.

6. avgust ob 18.00 – Worldwide Welshman (VB)

Worldwide Welshman je sodobni trubadur, ki prihaja iz Severnega Walesa. S svojo rdečo brado, nalezljivimi melodijami, večjezičnimi refleksijami na sodobno življenje in funk-rock-jazz stilom kljubuje žanrom in popelje publiko na navdušujoče glasbeno potovanje od Walesa do Kitajske, pri čemer združuje hipije in bankirje, vzhod in zahod, veselje in melanholijo.

20. avgust ob 18.00 – Drajnarjuva vampa (Slo)

Drajnarjuva vampa sta brata, akademsko izobraženi pianist in harmonikaš, ki sta svoje bogato glasbeno znanje požlahtila s šansonskim, “tomwaitsovskim” pristopom k ustvarjanju avtorske glasbe. Iz Tomaževih narečnih besedil brijejo obešenjaški humor, ostra družbena kritika, obskurna ljudska metaforika, hreščeči vokali in melodične domislice, ki razkrivajo mojstrskega pripovedovalca zgodb.

27. avgust ob 18.00 – Eni od sedmih milijard (Slo)

Eni od sedmih milijard je leta 2013 ustanovljena indie-folk skupina sedmih glasbenikov, ki prepletajo zvoke violine, akustične kitare, klavirja, klarineta, bobnov, bas kitare in pojejo zgodbe. Odlično se znajdejo tako na ulici kot v koncertnih dvoranah. Občinstvo jih opisuje kot iskreno, spevno in dinamično skupino, ki z močnimi besedili in pristnim stikom s publiko na vsakem koncertu pusti pečat.

3. september ob 18.00 – Tretji kanu (Slo)

Tretji kanu sta Anja Pavlin in Jan Medle, dolenjska novovalovska glasbenika, ki izhajata iz povsem različnih glasbenih okolij, a ju je usoda – kot v legendi o tretjem kanuju na okljuku reke Krke – prestavila v za oba novega. V njunih skladbah se združuje Anjina milina popa in Janovi trši, rockerski ritmi. Izdala sta dva albuma in koncertirala po mnogih koncertnih prizoriščih.