piknikoncert


Najdete nas tu:

PikniKoncert organiziramo:

Ideja in koncept: Anže Virant
Izbor programa: Tamara Pepelnik in Anže Virant
Organizacija: Tamara Pepelnik, Irena Rajh in Katarina Damjanov
Tehnična izvedba: Žiga Balant (tonski mojster), Peter Velečič (lučni mojster), Matic Strojanšek in Igor Barišič (scenska mojstra)
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti in Javni zavod Ljubljanski grad

logotipGradIIvar_AA

PikniKoncert

10. in 11. avgust 2022, Ljubljanski grad – obrambni jarek

PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. PikniKoncert je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja kvalitetno kulturno doživetje v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.

Po uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli bodo letos koncerti na Grajski planoti, natančneje v Obrambnem jarku za obzidjem Ljubljanskega gradu. Vabimo vas, da se popoldne umaknete poletni vročini, se odpravite na Ljubljanski grad, položite odejo za piknik, se sprostite in kaj malega prigriznete ob poslušanju koncertov etna in folka. Poskrbljeno bo za odlično glasbo – za glasbo z vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. Prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije, da bomo vsi skupaj uživali!

Vse prireditve so brezplačne!

V primeru slabega vremena bodo prireditve odpovedane ali prestavljene. Nadomestni termin bomo objavili na naši spletni in Facebook strani.

Program 2022

LJUBLJANSKI GRAD – OBRAMBNI JAREK

10. avgust 2022 ob 18.00 – Eni od sedmih milijard (SI)

»V brezvetrje ujeti, a zdaj spet jadrajo v svet.« Indie-folk skupina petih prijateljev, ki jih povezuje ljubezen do glasbe. V svojih avtorskih skladbah poslušalcem prepevajo in igrajo zgodbe življenja z zvoki violine, akustične kitare, klavirja, klarineta, bobnov ter basovske kitare. S svojo iskrenostjo in preprostostjo ganejo vsakega, ki si upa za hip prisluhniti.

Zasedba:
Aljaž Hrastar – akustična kitara, vokal
Zala Hrastar – violina, vokal
Mateja Kralj – klavir, vokal, klarinet
Gregor Gorenčič – basovska kitara
Luka Gorenčič – bobni

11. avgust 2022 ob 18.00 – Počeni škafi (SI)

Počeni Škafi so nezakonski otrok neworleanske ulične glasbe in francoskega šansona, ki je brez starševskega nadzora odraščal na ljubljanskih ulicah. Čeprav se že dolgo posvečajo predvsem avtorski glasbi s poudarkom na duhovitih in ganljivih besedilih v slovenščini, še vedno ostajajo zvesti neworleanskemu načinu muziciranja, za katerega Wynton Marsalis pravi, da najbolj celovito uteleša demokratični proces v glasbi. Nenehno se poslušajo in prilagajajo, skupaj iščejo ravnotežje in drug drugemu ustvarjajo prostor za rast in izražanje. Hkrati pa so tudi ena velika glasbena žurka.

Zasedba:
Marjeta Prudič – vokal
Matevž Zlatnar – trobenta
Andraž Gnidovec – pozavna
Jakob Grčman – kitara
Nejc Klun – kontrabas
Jernej Juren – ribežen