izkustveni labirint


Izkustveni labirint umetnosti

Izkustveni labirint umetnosti je nov program kulturno-umetnostne vzgoje. Program, ki ga izvorno namenjamo predvsem najmlajšim, je zasnovan kot celostno izkustveno umetnostno doživetje. Otroci in odrasli obiskovalci bodo spoznavali umetnost na način razburljivega potovanja po notranjosti stare vile, odkrivanju skritih kotičkov, ki ponujajo kreativne naloge, priložnosti za ustvarjalno igro, raziskovanje, odkrivanje, preizkušanje. Odkrivali bodo skrivnosti likovne umetnosti, gledališča, lutk, literature, etnografije, arhitekture, stripa, filma, glasbe …

Pričakujemo vrtec na obisku, šolarji bodo pri nas doživeli zanimiv kulturni dan, družina pa ustvarjalno popoldne. Obisk izkustvenega labirinta umetnosti je obenem tudi svojevrstna oblika senzoričnega gledališča, didaktičnega umetnostnega igrišča, poligona različnih umetnosti, interaktivna inštalacija igralnica in učilnica.

Pokukaj!

Pokukaj! je interaktivna gledališka inštalacija – obiskovalci vstopijo v skrivnostni, na videz zapuščen vrt, ki pred njihovimi očmi zaživi. To je prostor, kjer se dogajajo zgodbe v majhnih animiranih svetovih, skritih v majhin hišicah, ki visijo in stojijo med, pred, pod in nad gledalci.

VELIKANI_Plastične krajine

Spoznajte velikane plastične krajine – človeka, oblak in ledeno goro ter kako imajo naša dejanja posledice v prihodnosti ali na drugem koncu planeta preko relacije vzroka in učinka – teorije Metuljevega učinka.

Srce in popek

Doživljajsko gledališče, združeno v razstavo in učno pot, vam bo razkrilo skrivnostni in zabavni svet telesnih organov ter njihovih funkcij. Pridružite se zdravnicama dr. Krasti in dr. Koži na popotovanju v notranjost človeškega telesa.

Od kapljice do oceana

Interaktivna predstava združuje umetnost z znanostjo. Najmlajši tako preko prvin sodobnega plesa spoznajo vodni krog in zaplešejo skupaj s kapljicama, saj jih predstava preko igre spodbuja k ustvarjalnemu gibu.

Za petimi gorami

Doživljajska avanturistična predstava nas bo popeljala na vznemirljivo potovanje in odkrivanje skritih kotičkov sveta. V izkustveni predstavi se tokrat posvečamo različnim kulturam v različnih ekoregijah, ki generirajo različne zgodbe in odpirajo svet medkulturnih dialogov.

Čigumitvist

Predstava je svojevrsten spoj žvečilke (“čigumi”) in gumitvista, igre z elestično vrvjo, ki s svojo edinstveno kombinacijo tvori plesno zgodbo o potovanju žvečilke od užitka, okusa in vznemirjenja do izgube okusa, dolgčasa in odpadka.