festivali


FESTIVALI

Vsako leto v maju v okviru Tedna ljubiteljske kulture pripravimo festival kamišibaj gledališča Zmaj kamišibaj, kjer si lahko brezplačno ogledate najboljše predstave iz Ljubljane.

Ko pa Hiša poleti zapre svoja vrata, se lahko z nami družite na številnih festivalih, ki nastajajo v naši produkciji. Kvalitetno glasbo za otroke lahko poslušate na PikniKoncertu, Ljubljano lahko s ptičje perspektive pogledate na Pravljicah nad mestom, že sedemnajst let zapored pa se lahko z nami zabavate na uličnem festivalu Emonska promenada.

Emonska promenada je mednarodni ulični festival, ki se je v šestnajstih letih dodobra uveljavil v slovenskem in mednarodnem prostoru. Gre za eno prepoznavnejših mednarodnih prireditev za otroke in družine na območju mesta Ljubljane, ki s svojim konceptom druženja in ustvarjanja na ulici, tradicionalno zadnji vikend pred začetkom novega šolskega leta, privablja vsako leto več obiskovalcev. Samo lani nas je, po naši oceni, obiskalo preko 800 obiskovalcev vsak dan, skupaj skoraj 3000 ljubiteljev umetnosti in druženja na ulici.

Festival poteka na Karunovi ulici in na dvorišču KUDa France Prešeren v Trnovem zadnji teden avgusta.

Program festivala Zmaj kamišibaj ponuja najnovejšo produkcijo ljubljanskih kamišibaj ustvarjalcev. Njegova posebnost je veliko število premiernih uprizoritev. Poleg novitet že uveljavljenih kamišibajkarjev bomo predstavili produkcijo Male šole kamišibaja, ki poteka v Hiši otrok in umetnosti. 

Festival poteka maja v Hiši otrok in umetnosti.

PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. PikniKoncert je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj omogoča kvalitetno kulturno doživetje, ki se prepleta s sproščenim druženjem in ekološko osveščenostjo.

V poletnih mesecih vas vabimo, da se ob četrtkih popoldan umaknete iz poletne vročine, se v parku Tivoli pod borovci v bližini Tivolske promenade sprostite na piknik odeji in nekaj malega prigriznete ob poslušanju etno in folk koncertov.

Poskrbljeno bo za odlično glasbo, spoznali boste glasbo iz vseh koncev sveta, tradicionalne inštrumente in različne tehnike petja. S seboj prinesite polne piknik košare in odeje, če pa ste glasbeni navdušenec, pa tudi svoje inštrumente, saj bo po končanem koncertu oder odprt za vse.

Pravljice na način kamišibaj gledališča že tretje leto zapored poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko leto. S selitvijo po različnih prizoriščih spoznavamo Ljubljano iz različnih perspektiv. Leta 2017 smo spoznavali Plečnikovo Ljubljano in se dvignili nad mesto. Lani smo se približali vodi in se s pravljicami v malih lesenih butajih podali na in ob mostove ter pod njih. Letos pa se kamišibaj seli pred ljubljanske zidove