lutkovni laboratorij


HELL - Hišin eksperimentalni lutkovni laboratorij

V Hiši od leta 2018 deluje HELL – Hišin eksperimentalni lutkovni laboratorij. Namen laboratorija je omogočiti mladim profesionalcem na začetku njihove ustvarjalne poti produkcijske pogoje ter mentorje, ki jih vodijo skozi proces ustvarjanja lutkovne predstave. Predstave, nastale v laboratoriju, so namenjene odrasli publiki in raziskujejo nova izrazna sredstva lutkovnega gledališča.

Odprt je RAZPIS za nove ustvarjalce in nove produkcije!

Poetična lutkovna predstava za odrasle

Predstava gledališča objekta za odrasle

Lutkovna predstava za odrasle

Razpis

HELL je prostor za raziskovanje, preizkušanje in ustvarjanje. Namenjen je predvsem mladim profesionalcem na začetku njihove profesionalne poti. Glavni namen HELLa je raziskovanje animiranega in lutkovnosti v uprizoritveni umetnosti. Gre za iskanje mejnih oblik gledališča, kjer se prepletajo dramsko, lutkovno, plesno, fizično … gledališče, seveda s poudarkom na animaciji (telesa, prostora, lutke ipd.). Namenjen tako že obstoječim umetniškim kolektivom kot tudi posameznikom, ki še nimajo ekipe.

Hiša otrok in umetnosti bo avtorju ali avtorski ekipi omogočila prostor, tehnično, logistično in PR podporo, mentorje in osnovna produkcijska sredstva.

Projekt do konca koledarskega leta, predviden pričetek dela je v februarju 2020. Pričakuje se, da bo končni produkt projekta predstava, namenjena bodisi otroški ali odrasli publiki. Premiera in vsaj tri ponovitve bodo izvedene v prostorih Hiše otrok in umetnosti jeseni 2020.

Rok za prijavo je 15. november 2019!