kulturni dan


Kulturni dan na daljavo

Igriva umetnost za najmlajše na daljavo
 

Tudi v času, ko niso vsi otroci v vrtcih, lahko ostanejo v stiku z umetnostjo na daljavo. V vrtcu z vzgojitelji/cami ali doma s starši si lahko ogledajo posnetek lutkovne predstave po vaši izbiri. Izbirate lahko med naslednjimi predstavami: Diči, diča!, O belem mucku, ki je bil čisto črn, To ni pika! in Opičja uganka ali Mamica, kje si? Predstave so primerne za otroke od 1,5. leta dalje. Pripravili smo vam tudi pedagoško gradivo, ki vsebuje napotke za igro z lutko, in ga lahko uporabite tako strokovni delavci/ke kot starši.

Tisti malce starejši otroci pa si lahko ogledajo tudi posnetek krajše pravljice v stilu kamišibaj gledališča in se na ta način spoznajo z japonsko umetniško obliko pripovedovanja zgodb ob slikah na malem lesenem odru. Izbirate lahko med pravljicama O miški, ki si je želela mucka za domačo žival in Putkina smrt. Pravljici sta primerni za otroke od 3. leta dalje.

Oblika: predstave na daljavo s pedagoškim gradivom
Način izvedbe: preko spleta
Primerna starost: vrtčevski otroci
Število udeležencev: po dogovoru
Čas trajanja: 35 minut/po dogovoru

Za več informacij, ceno in dogovor nas lahko pokličete na 040 913 045 (Tamara Pepelnik) ali nam pišete na hisaotrokinumetnosti@gmail.com.