arhiv predstav


ARHIV PREDSTAV

V devetnajstih letih ustvarjanja smo v Hiši uprizorili veliko predstav. Žal pa nekaterih več ne igramo oziroma jih igramo zgolj občasno na posebno željo naročnika. Spodaj si laho ogledate vse prdstave iz naše zgodovine.

Stara hiša št. 3

Vabimo vas na nenavadno dogodivščino! Stara hiša št. 3 je interaktivno gledališko popotovanje po pravljičnem svetu Ele Peroci. Ste se že kdaj zaprli v staro omaro in na drugi strani prišli v pravljico? Pojdite po sledeh šapic bele muce.

V deželi prstnih lutk

V Deželo prstnih lutk vstopimo zaradi male goske Lize, prstne lutke, ki se je izgubila in ne najde doma. Otroci iščejo njen dom v ljudskih pesmicah, med sencami prstov in za zaveso Velikega malega prstnega gledališča.

Biseri med platnicami

Biseri med platnicami je gledališka interaktivna predstava, katere tema je Knjiga. Namen projekta je otroku, ki raste v digitalnem svetu, približati knjigo, njen vonj in fizično pojavo, knjigo – kot medij, ki hrani in oživlja zgodbo.

Emonska pot

Naše popotovanje 2000 let v preteklost, po poteh stare Emone, se prične na Emonski ulici v Trnovem. Odkrivamo stare sledi in zapise na pergamentnih zvitkih in ob srečevanju s prebivalci Emone.

Mesto zgodb

Lutke, igralci in gledalci, to pot zaprti med štiri stene, ustvarjajo nov svet. Pri predstavi gre za pretanjeno govorico sodobnega lutkovnega gledališča, senzibilizacijo, in komunikacijo. Vse na način igre, brez katere ni otroštva, pa tudi ne umetnosti.

Zvočni svet pradavnine

Ko potujemo v svet davnine, srečamo zgodbo plemena Irokezov, ki je postala vsebinski in likovni okvir našega gledališko-glasbenega potovanja. Čas, ki ga ni več, lovimo v igro svetlobe in senc. Sledimo zvokom drobnih zvočil iz narave in inštrumentov, ki so človeka spremljali od nekdaj.

Cirkus Printi Pravi

Cirkus Printi Pravi je ta pravi cirkus. Je prostor igre, v kateriem se zaigrajo otroci in klovn. Zdaj so vsi gledalci, zdaj klovni, zdaj žonglerji, zdaj silaki, zdaj kolesarji. Kolesarji? Zakaj pa ne? Predstava je igra klovna in gledalcev.

Prešerna pot

S pomočjo detektiva Loota se udeleženci kot detektivski pomočniki podajo na pot reševanja detektivskega primera: “Ali je Prešeren res še živ?”. Pridite s svinčnikom, zataknjenim za uho!

Skrivnost dežele vzhajajočega sonca

Na daljnem Japonskem so pripovedovali zgodbe na prav poseben način. Odprla so se lesena vratca malega odra in potegnila gledalce v pravljico. Tudi pri nas se odpro vratca in le najpogumnejši si upajo vstopiti. Za prvimi vrati pa so še ena in še ena …

Glava glavi

Pridite na razstavo in doživite predstavo! Kipi francosko-kanadske umetnice Natali Fortier bodo pred nami zaživeli v igri glav in teles, ki se nenehno menjujejo in združujejo. Na dogajanje pa bomo lahko vplivali tudi mi: glave bomo kombinirali z različnimi izrazi na različnih telesih in tako sami določili potek zgodbe.

Igra skulptur

»Igra skulptur je igra z oblikami, za spreminjanje, odkrivanje, širjenje … Poigrajte se še vi!« Idejo za razstavo je navdihnila istoimenska slikanica Herveja Tulleta,Razstava vabi obiskovalce naj se poigrajo z oblikami in materiali, tako da jih premikajo, zatikajo, prekrivajo, izmikajo, obešajo, povežejo, razvežejo …