stara hiša št. 3


o: 4+ (: 60’

Vabimo vas na nenavadno dogodivščino!

Ste se že kdaj zaprli v staro omaro in na drugi strani prišli v pravljico? Če boste natančno sledili sledovom šapic bele muce, boste morda vdihnili novo življenje osamljeni Stari hiši številka 3, na njenem vrtu pa postavili Hišico iz kock in nato zavili v park, kjer rastejo čarobni klobuki … Nemara boste tudi vi pomagali iskati izgubljeno deklico Piko in njenega kužka. Povabimo vas na sprehod po ljubljanskih ulicah in opazovanje drobnih lučk ljubega mesta, še preden vam bo Teta Bajavaja utegnila natakniti tista očala …

Stara hiša št.3 je hkrati predstava, razstava in učna pot. Udeležence povabi k skupni igri in na popotovanje v svet umetnosti. Ko bodo odkrivali pravljični svet Ele Peroci, bodo otroci vstopali v svetove, vloge in položaje, ki jih ponujajo besedila naše ljube pisateljice. Vsako pravljico je likovno oblikoval drug scenograf, tako da je pravljična igralno – učna pot vizualno pestra. Zgodbe so smiselno povezane v domišljijsko potovanje, po katerem nas vodita radovednost in domišljija.

Stara hiša št. 3 je prvi projekt novega programskega sklopa, ki smo ga v »Hiši« pripravljali več let. Ne gre le za zahteven umetniški izziv, temveč tudi poglobljen pedagoški projekt, saj vsebuje številne prvine sodobne gledališke pedagogike. Ni čudno, da je nastal prav v Hiši otrok in umetnosti, kjer se vrhunsko umetniško ustvarjanje druži z dolgoletno pedagoško prakso.

 

Primerno za otroke od 4. leta dalje, traja 60 min., s seboj prinesite copate ali tople nogavice, saj v dvorano vstopamo brez čevljev.

Zasnova in režija: Irena Rajh
Scenarij: Jelena Sitar
Likovna podoba: Igor Cvetko,Vesna Gabaj, Anja Gruden, Iztok Hrga, Ivana Petan, Petra Petan
Scenska tehnologija: Marjan Kunaver, Nataša Hrovat
Izvedba:  Anže Virant, Ana Špik, Ana Lekše