Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

AEIOU glasbena slikanca – Razprodano

19. 1. 2019 ob 10:00 - 11:00

RAZISKOVANJE ZVOKA Z GOZDNIM ORKESTROM

Na glasbeni delavnici z otroki sprva raziskujemo kakšne zvoke oddajanju naše telo. Ugotavljamo, da je tudi telo lahko inštrument. Naš glas je lahko tih ali glasen in lahko prepeva. Skozi igro ploskanja odkrivamo različne ritme. S prstki in tleskanjem zaigramo pesem dežja in odkrivamo skupno dinamiko. Uživamo v poslušanju in igranju inštrumentov, ki jih spoznavamo skozi zgodbo.

Nato zapojemo pesmico v kateri nastopajo živali. Razdelimo se v brloge in vse skupaj narišemo in izrežemo. Svoji hišici dodamo tudi zvoke, nato pa jih zaigramo. Gozd se prebuja in sosed prebuja soseda. Navsezadnje zaigramo vsi skupaj in postanemo gozdni orkester.

Rada Kikelj Drašler, samozaposlena v kulturi,
Performerka in intermedijska ustvarjalka

Rojena v Ljubljani. Od leta 2009 samozaposlena v kulturi kot interdisciplinarna ustvarjalka sodobne umetnosti. Leta 2008 diplomirala na ALUO iz smeri vizualne komunikacije, umetniške fotografije. V času študija prejemala štipendijo MOL za nadarjene študente. Leta 2011 končala šolanje uličnega gledališča pri Gledališču Ane Monro in z gledališčem sodelovala. Sodeluje z gledališčem za dojenčke in malčke AEIOU. Je ustvarjalka tudi lutkovnih predstav, kot so Kamnosek, Mavrična gosenica, Tricikel tiska zgodbe,… Ukvarja se tudi z avtorskim glasbenim izrazom s skupino Orkestrada in deluje znotraj kulturnih področij. Za glasbeno in pesniško ustvarjanje je leta 2013 prejme 1. nagrado na Festivalu slovenskega Šansona.
17 let se ukvarja z ustvarjalnimi delavnicami za otroke, kjer otroke navdušuje nad likovnim, glasbenim in gledališkim izrazom.

Za otroke od 18 mesecev do 4 let, traja 45′, 4€/6€, obvezne rezervacije in copati

Rezervacije

Vstopnice niso na voljo ker je dogodek minil.

Podrobnosti

Datum:
19. 1. 2019
Čas:
10:00 - 11:00
Cena:

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904