Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Avgust ne razume več tega sveta – Kavč festival

3. 2. 2019 ob 18:30 - 19:00

Zgodba o Avgustu, ki jo je napisal francoscki pesnik in pisatelj Pierre Soletti, je monolog s tankočutnim posuhom za življenje, ki se nahaja pod našo kožo, oziroma, če smo natančnejši, kar v koži sami. Življenje, ki nas drži pokonci.

V francoskem jeziku ga v vlogi starega Avgusta subtilno interpretira Pascal Thétard. V slovenski veriziji pa se je teksta s prefinjenostjo in pogumom lotil maldi igralec Matic Lukšič. Predstavi si je zanimivo ogledati vsako posebej. Posebno izkušnjo pa boste doživeli, če si ogledate obe predstavi eno za drugo.

Tekst, ki ga je iz francoščine v slovenščino prevedel pesnik in prevajalec Tone Škrjanec (dobitnik Veronikine nagrade 2018), vas prevzame s svojo univerzalno tematiko, ki nevsiljivo nagovarja vse generacije in rahločutno podaja modrost tistih, ki gredo skozi življenje najbližje preprosti resnici, ki se ji reče »živeti danes«.

Za mladino 12+ in odrasle, 55′, obvezne rezervacije

Koncerti v dnevnih sobah, spalnicah, kuhinjah – Kavč festival
Prek sto dogodkov vrhunskih glasbenikov, kot tudi performerjev, lutkarjev, akrobatov, poetov in pripovedovalcev, se bo odvilo v sobah prebivalcev Ljubljane, Istre in Loške doline. Gostitelj lahko postane vsak, ki si upa svoje bivališče za slabo uro spremeniti v prizorišče in odpreti vrata neznanim obiskom. Vsak nastop pa je, ne glede na skupino, svojstvena in drugačna izkušnja.

Več informacij TUKAJ, obvezne rezervacije TUKAJ!

Podrobnosti

Datum:
3. 2. 2019
Čas:
18:30 - 19:00

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904