Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Delavnica kamišibaj gledališča

16. 5. 2019 ob 17:00 - 19:00

Kamišibaj paket, predstavitvena delavnica za odrasle in mladino (Zlata paličica)

Likovna izdelava kamišibaja, izobraževanje.

Izvajalec: Atelje Slikovedke, lokacija: Hiša otrok in umetnosti (Komenskega ulica 9, Ljubljana), prijava: info@slikovedke.com

Namen delavnice je osvetliti proces likovne izdelave kamišibaja, ki se začne z analizo izbranega besedila in nadaljuje z izbiro ključnih prizorov, otvoritvenega kadra, upodobitve likov in zgodbene pokrajine, pripovednega loka, zaključka in odjavne špice. Spoznali bomo razpoložljive likovne tehnike in likovne izraze različnih ustvarjalcev kamišibajev. Dotaknili se bomo psihološke zgradbe likov, osnov kadriranja, smeri in poteka zgodbe in spregovorili o redukciji vizualnih informacij, s pomočjo katerih besedilo pridobi ustrezno prepričljivost in razumljivo upodobitev. Kamišibaja se bomo lotevali kot režiserji lastnega mini filma, ki se začne s snemalno knjigo in obveznim skiciranjem. Ogledali si bomo nekaj žanrsko raznolikih kamišibajev in jih teoretično analizirali.

Delavnica likovne izdelave kamišibaja je namenjena vsem, ki se v kamišibaj podajate prvič, pa ne veste, kako začeti, pa tudi izkušenim, ki lasten kamišibaj že imate in si želite o njegovi vizualni podobi podrobneje razmišljati. Vsi, ki se z izdelavo kamišibaja srečujete kot risarski začetniki, pa vabljeni na predloge različnih možnosti likovne upodobitve zgodbe.

Delavnica je brezplačna, obvezne prijave!

Podrobnosti

Datum:
16. 5. 2019
Čas:
17:00 - 19:00

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904