Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • This event has passed.

Društvo Tobiro: Ljubo doma – predstava na daljavo (KD Domžale)

7. februarja ob 9:00 - 20:00

Namizna lutkovna predstava Ljubo doma je avtorski projekt Mihe Arha, ki je nastal po istoimenski knjižni predlogi pisateljice Maše Ogrizek in ilustratorke Tanje Komadina. Animatorju kot osnovno izrazno sredstvo služijo lesene kocke, ena prvih otroških igrač. Pred očmi gledalcev iz njih sestavi vilo, stolpnico, stopnice, avto, omaro, mizo … In na ta način domiselno združuje preprostost likovnega izraza in brezmejnost domišljije.

V predstavi inovativno prepleta dve tehniki: animacijo objektov ter projekcijo ilustracij in s »preklapljanjem« med abstraktnim in konkretnim mlade gledalce nežno vabi, da prazne ploskve s pomočjo domišljije zapolnijo sami. Vizualno pripovedovanje duhovito dopolnjuje z zgodbo o Piki in Kraljeviču, sestri in bratu, ki zaradi selitve izgubita ljubo jima hišo na deželi. Pa vendar s pomočjo prijateljice Sove najdeta svoj dom v novem mestnem stanovanju. Dinamična, na asociacijah zgrajena pripoved, se vseskozi spogleduje z rimami, tu in tam pa se zares prelevi v hudomušne songe.

Za otroke od 4. leta dalje, 30′

Produkcija: Društvo kreativcev Tobiro in Hiša otrok in umetnosti

Predstava gostuje v Kulturnem domu Franceta Bernika Domžale. Videoposnetek predstave bo na voljo na dan predvajanja na tej povezavi.

Podrobnosti

Datum:
7. februarja
Čas:
9:00 - 20:00
Website:
http://www.kd-domzale.si/masa-ogrizek-tanja-komadina-ljubo-doma.html

Prizorišče

Na spletu

Organizator

KD Domžale
Email:
info@kd-domzale.si
Website:
http://www.kd-domzale.si/