Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Mamin zmaj – Bobri

6. aprila ob 10:00

V predstavi, ki je nastala po istoimenski slikanici estonske avtorice Piret Jaaks, spoznamo deklico in njeno mamo. Deklici se zdi, da je njena mama posebna, ker v njej živi zmaj. Zmaju ni všeč, ko deklica popacka kavč z marmelado, razbije skodelico ali razreže mamino novo obleko. Takrat se zmaj jezi ter bruha ogenj. Mamo pa zato močno peče v trebuhu in na glas kriči. A vendar mama pravi, da se je svojega zmaja že malo naveličala in da ga bosta, ko bo deklica tako velika kot ona, skupaj spustili in poslali na luno.

Zmaj je v predstavi predstavljen kot metafora za jezo. Z metaforami se približamo otroškemu doživljanju, saj z njimi abstraktne teme prikažemo skozi zgodbo in ne z analitičnim, odraslim razmišljanjem. Prikaz jeze skozi lik zmaja otroku na nevsiljiv način predstavi, da so čustva del življenja vseh, tudi odraslih. In sami smo odgovorni, kako s svojimi zmaji sobivamo. Gre za lutkovno formo za eno igralko in glasbenico, ki v živo spremlja dogajanje.

Za otroke od 3. leta dalje, 35′, brezplačno, obvezne rezervacije brezplačnih vstopnic

Brezplačne vstopnice za vse gledališke, plesne, glasbene in literarne prireditve ter filme v okviru festivala Bobri lahko prevzamete na spletni strani bobri.si od 9. marca dalje. Brez vstopnic vstop v dvorano ne bo mogoč.

Podrobnosti

Datum:
6. aprila
Ura:
10:00 - 11:00

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Phone
041663904