Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

Mamin zmaj – VNLG – razprodano

29. septembra ob 10:00

Vikend neodvisnega lutkovnega gledališča (VNLG) je prvi slovenski festival, namenjen predstavitvi neinstitucionalne lutkovne scene. V drugi izdaji bomo predstavili predstave, ki so nastale v produkciji neodvisnih lutkovnih gledališč iz cele Slovenije. V štirih dneh se bodo zvrstile predstave za otroke in odrasle, vse predstave pa so brezplačne.

Mamin zmaj

V predstavi, ki je nastala po istoimenski slikanici estonske avtorice Piret Jaaks, spoznamo deklico in njeno mamo. Deklici se zdi, da je njena mama posebna, ker v njej živi zmaj. Zmaju ni všeč, ko deklica popacka kavč z marmelado, razbije skodelico ali razreže mamino novo obleko. Takrat se zmaj jezi ter bruha ogenj. Mamo pa zato močno peče v trebuhu in na glas kriči. A vendar mama pravi, da se je svojega zmaja že malo naveličala in da ga bosta, ko bo deklica tako velika kot ona, skupaj spustili in poslali na luno.

Zmaj je v predstavi predstavljen kot metafora za jezo. Z metaforami se približamo otroškemu doživljanju, saj z njimi abstraktne teme prikažemo skozi zgodbo in ne z analitičnim, odraslim razmišljanjem. Prikaz jeze skozi lik zmaja otroku na nevsiljiv način predstavi, da so čustva del življenja vseh, tudi odraslih. In sami smo odgovorni, kako s svojimi zmaji sobivamo. Gre za lutkovno formo za eno igralko in glasbenico, ki v živo spremlja dogajanje.

Zgodba: Piret Jaaks; režija in idejna zasnova: Katja Povše; dramaturgija: Anže Virant; likovna podoba: Špela Trobec; glasba: Tea Vidmar; kostumografija in izdelava lutk: Iztok Hrga; zasnova lutk in 3D tisk: Marjan Kunaver; 3D tisk: Aleksander Andželović; izdelava scenografije: Gorazd Rajh; barvanje scenografije: Alevtina Ainutdinova; dramatizacija narejena po prevodu: Julija Potrč Šavli; igra in animacija: Ana Špik Jakin; izvedba glasbe v živo: Tea Vidmar; produkcija: Hiša otrok in umetnosti in Lutkovno gledališče FRU-FRU

Za otroke od 3. leta dalje, 35′, brezplačno*, obvezne rezervacije vstopnic

*namesto vstopnine vas naprošamo, da humanitarnim organizacijam pošljete SMS donacijo za pomoč prizadetim v neurjih in poplavah

Podrobnosti

Datum:
29. septembra
Čas:
10:00 - 10:30

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904

Predstava je razprodana. Za več informacij pokličite na 040913045