Loading dogodki

« Vsi dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Od kapljice do oceana – Bobri

6. 4. 2023 ob 17:00

Na začetku je veliko majhnih kapljic, ki domujejo v oblaku. V daljavi zagledamo še dve kapljici, Žibi in Tabi, ki lebdita v zraku. Kmalu se pridružita drugim v oblaku, ki pa postane pretesen za vse, zasliši se grmenje in Žibi in Tabi poletita iz oblaka. Pristaneta na zemlji, kjer je vse drugačno, kot na nebu. Tako se odpravita na razburljivo kapljično pot. S sabo povabita tudi druge kapljice iz oblaka. Ko jih je čedalje več, postanejo potoček, se lovijo med kamenčki in ustvarjajo vrtince. Potoček preraste v reko, ta pa se izlije v ocean. Tam je še več kapljic kot na oblaku! Vendar jih med igranjem tako lepo greje sonce, da ponovno postajajo vse lažje in jih nese nazaj gor, nazaj proti nebu. Tako se njihovo potovanje lahko začne znova.

Interaktivna predstava združuje umetnost z znanostjo. Najmlajši tako preko prvin sodobnega plesa spoznajo vodni krog in zaplešejo skupaj s kapljicama, saj jih predstava preko igre spodbuja k ustvarjalnemu gibu.

Produkcija: Hiša otrok in umetnosti in Odprti predali

Za otroke od 3. leta dalje, 45′, brezplačno, obvezen prevzem brezplačnih vstopnic festivala Bobri, obvezni copati

Brezplačne vstopnice za vse gledališke, plesne, glasbene in literarne prireditve ter filme lahko prevzamete v soboto, 18. marca, med 11.00 in 14.00 (oziroma dokler ne bodo pošle) v Klubu Slovenskega mladinskega gledališča na Vilharjevi 11. Več informacij na bobri.si

Podrobnosti

Datum:
6. 4. 2023
Ura:
17:00 - 17:30

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Phone
041663904