Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ostaline in Plašč

10. novembra ob 19:00 - 21:00

V četrtek zvečer vas čaka nekaj drugačnega – dve lutkovni predstavi za odrasle. Ostaline so nastale v okviru ŠtudenTeatra 2022, Plašč pa je nastal v sodelovanju s srednjo šolo Slovenska Bistrica in Društvom Koruzno zrno. Dve predstavi, polni mladostne energije in izvrstne lutkovnosti brezplačno v enem večeru.

Ostaline

Kamorkoli gremo, vzamemo svoje zgodbe s seboj – no, če si zgodbe ne vzamejo nas. Skupaj puščamo sledi – včasih so to uhojene poti, drugič odseki zgodb, ki jih ne morem več nositi, včasih pa kupi smeti. V nove svetove zakorakamo polni zgodb, ki definirajo našo zgodovino in nas same. Naše zgodbe prepredajo vsakdan, rastejo iz dreves, plazijo se pod posteljami, dišijo iz skodelice juhe. Ogromno zgodb ne vidimo – ogromno pa jih slutimo. A katera zgodba bo preživela? Čigava ne bo nikoli videna?

In čez 20 000 let mogoče bo prišel arheolog izkopavat ostanke naših življenj. Čez in čez bo razprostrl pokrajino in preiskal vsako njeno gubo – da bi si le dokazal, da ima vse svoj namen. Da bi osmislil svoj nesmisel, da bi spisal svojo zgodbo. Da bi fosil njegove zgodbe ostal nedotaknjen, zamrznjen v času.

In čez 20 000 let mogoče …

Zasnova, režija, likovna podoba, izdelava lutk in igra: Gala Jarc, Eva Karolina Soršak, Jana Zorko
Mentorja: Irena Rajh, Anže Virant

Predstava traja 35′

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22, Hiša otrok in umetnosti, Zavod za mladino, kulturo in turizem Koper in ZKD Nova Gorica s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, lutkovnega, performativnega in glasbenega gledališča.

Plašč

Simbolika je večna in Akakijev duh straši še danes. Tudi pri nas. Razmere so odlične, le plašči so drugačni.

Igrajo/animirajo: Jurij Tič, Matej Sever, Anže Flis, Oskar Kleindienst
Dramaturgija: Doroteja Tomazin/ Zrna/ Krožnik
Mentorica zasnove lutk in scene: Mateja Koropec – Garrett
Likovna zasnova: Eva Ježovnik, Anže Flis
Izdelava lutk in scene: Zrna/Krožnik
Glasba: Miha Martinjak
Zvok: Jaka Selakovič
Luč: Aljaž Rožič
Režija: Zrna/Krožnik
Mentor: Matevž Gregorič
Produkcija: Društvo Koruzno zrno/Srednja šola Slovenska Bistrica/JSKD

Predstava traja 35′

Društvo Koruzno zrno in njegovo Lutkovno gledališče Koruzno zrno je bilo leta 1997 ustanovljeno v Slovenski Bistrici. Kot podmladek Lutkovnega gledališča je bila leta 2006 ustanovljena Lutkovna skupina Zrna. Lutkovna skupina Zrna se je v letu 2009 prvič koprodukcijsko in izobraževalno 1 ovezala s Srednjo šolo Slovenska Bistrica in ustanovila Lutkovni »krožnik«. »Krožnik« deluje kot obšolski izobraževalni program. Njegov namen je gledališko- -lutkovno izobraževanje in raziskovanje lutkovnega vesolja. Načelo »krožnika« ostaja isto; dijaki naj od blizu spoznajo vse vidike snovanja predstave. Lutke zato vedno izdelajo sami, besedilo/tekst nastaja ob sprotnih improvizacijah ali avtorsko izbrana literarna predloga pa služi le kot podlaga za razmišljanje in raziskovanje.

Za mlade 14+ in odrasle, brezplačno, obvezne rezervacije vstopnic

Podrobnosti

Datum:
10. novembra
Čas:
19:00 - 21:00

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904

Predstava je razprodana. Za več informacij pokličite na 040 913 045.