Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • This event has passed.

Pokukaj! – zaključek

9. oktobra ob 18:00 - 20:00

Pokukaj! je interaktivna gledališka inštalacija – obiskovalci vstopijo v skrivnostni, na videz zapuščen vrt. Ta pa pred njihovimi očmi zaživi. To je prostor, kjer se dogajajo zgodbe v majhnih animiranih svetovih, skritih v vrtnih hiškah, uticah, ptičjih krmilnicah, vremenskih hišicah, ki visijo in stojijo med, pred, pod in nad gledalci. Z majhnimi odprtinami, linami in kukali vabijo, da pokukamo vanje. Skrivni vrt je postavljen kot interaktivna gibljiva maketa, pri čemer so posamezne vrtne hišice miniaturni animirani svetovi, kjer se zgodba odvija navidezno neodvisno od vplivov od zunaj, brez animatorjev in igralcev, ki bi pripovedovali zgodbe in usmerjali gledalce. Gledalci si omenjeno dogajanje ogledajo v manjših skupinah v različnem časovnem zaporedju, se v dogajanje vključujejo, kukajo v skrite kotičke, odkrivajo načine animacije na podlagi določenih akcij, ki jih morajo ugotoviti in izvesti sami in smiselno sestavljajo vsak svojo zgodbo.

Gre za intimno doživljajsko inštalacijo polno različnih atmosfer, preobrazb in presenečenj. Vsebina hišic se tematsko navezuje na pravljico Ele Peroci Hišica iz kock, ki je pravljica, ki otrokom in odraslim odpre čisto poseben čustven in čutni svet, v katerem je mogoče vse: zlato jajce, simbol svetlobe in upanja, ki sveti namesto lune, svetleča nit za varno pot domov in dimnikarjev gumb, ki prinaša srečo, če le najdeš nekoga, ki ti ga zna prišiti na obleko.

Za otroke od 6. leta dalje in odrasle, 30′, brezplačno

Za povabljene. Za rezervacijo vstopnic pišite na hisaotrokinumetnosti@gmail.com ali nas pokličite na 040 913 045 (Tamara).

Podrobnosti

Datum:
9. oktobra
Čas:
18:00 - 20:00

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904