Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Štirje letni časi – premiera – razprodano

23. 10. 2021 ob 17:00 - 17:30

Na enem koncu sveta, v Afriki, živi Miroslav, prijazen in dobrodušen lev, ki je strašno ponosen na svojo grivo. Toda ta griva je nekaj posebnega. Raste in raste in sploh ne neha rasti, dokler se nekega dne ne spusti do tal. “Ostriči se bo treba,” pravi mama. Ampak Miroslav noče k frizerju … Na drugem koncu sveta, na Antarktiki, pa živi pingvin Frederik, ki si močno želi poleteti do zvezd, se jih dotaknit, zagugat ali celo ugriznit … V Afriki živi tudi slon Gašper, ki najrajši plete šale. Toda v vroči savani šalov nihče ne potrebuje. Toda štorklja, ki vsako leto leti iz severa na jug, v daljni Evropi pozna družino, ki bi jim topla oblačila prišla zelo prav. V rastlinjaku prebiva gosenica Emerik, ki je nekega dne postal zelo lačen. Jedel je in jedel, dokler se ni tako najedel, da se ni mogel več premakniti. In začutil je, da se bo nekaj spremenilo …

Predstava črpa navdih iz slikanice, ki jo je napisala in ilustrirala znana hrvaška ilustratorka Pika Vončina. Gre za kolaž štirih samostojnih zgodb, ki imajo skupno rdečo nit – vsaka od njih simbolno predstavlja en letni čas in vse govorijo o temah, ki so blizu otrokom: o odraščanju, otroštvu, prijateljstvu in starševstvu. Vsaka od zgodb se lahko odigra samostojno ali pa kot daljša uprizoritev dveh, treh ali štirih zgodb.

Tokrat boste lahko slišali dve zgodbi – jesensko o slonu Gašperju in zimsko o pingvinu Frederiku.

Likovna podoba in besedilo: Pika Vončina
Režija in idejna zasnova: Irena Rajh
Dramaturgija: Anže Virant
Glasba: Nino de Gleria
Poslikava scenografije in izdelava lutk: Marina Hrovatin
Izdelava scenografije: Gorazd Rajh
Kostumografija in izdelava lutk: Iztok Hrga
Igra in animacija: Vanja Iva Kretič / Ana Špik
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti in Lutkovno gledališče FRU-FRU

Za otroke od 3. leta dalje, 30′, 4 €/6 €, obvezne rezervacije vstopnic

Dogodki potekajo v skladu s priporočili NIJZ ter vladnimi ukrepi. Število obiskovalcev je omejeno, obvezne so maske (razen za otroke do 6. leta) in dokazila PTC (za starejše od 15. let), ki jih preverjamo. Več o gledališkem Covid bontonu najdete tukaj.

Podrobnosti

Datum:
23. 10. 2021
Čas:
17:00 - 17:30

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904

Za ta dogodek rezervacije niso več mogoče. Prosimo, pokličite na 040 913 045.