Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Študenteater – Serafim

17. junija ob 20:00 - 20:30

Na začetku je bil nič. In iz niča je nastala temà. In iz teme je nastala svetloba. In iz vsega je nastala senca. In vsi so videli, da je bilo dobro. In živa bitja so mrgolela po vodah in bilo je dobro in ljubila so se in bilo je dobro in sovražila so se in bilo je dobro in prišel je človek in …

Serafim je bitje neugasljive luči. Je bitje čiste svetlobe. Je bitje, ki sveti in hkrati razsvetljuje druge. Ampak vsaka luč nujno ustvarja senco. In v senci – v senci je vedno človek. Zato je logično, da je nastala predstava s sencami in o sencah. Sence, ki izkrivljajo pogled in so samo popačena slika predmeta. Sence, ki prikazujejo zapleteno dvojno naravo vsake ideje, ki preizprašujejo odnos med predmetom in njegovo drugo podobo. Ter sence, ki v vsej svoji mračnosti ostrijo pogled in prikažejo pravo bistvo. Tako na koncu ne vemo več, katera slika je pravilna – ta, ki je pred nami osvetljena na odru ali ta, ki s senco izrisuje svojo zgodbo na platnu.

ŠtudenTeater je program za študente negledaliških programov, ki želijo nadgraditi svoje gledališko in ustvarjalno znanje in živeti oder. Javni sklad RS za kulturne dejavnosti (JSKD), Gledališče Glej, Moment v sodelovanju z GT22 in Hiša otrok in umetnosti v sodelovanju s Hišino lutkovno akademijo s svojo profesionalno in strokovno podporo oblikujemo in vodimo ideje študentov v okvirih avtorskega, plesnega, performativnega in glasbenega gledališča.

Za odrasle 15+, 30′, brezplačno, obvezne rezervacije vstopnic

Podrobnosti

Datum:
17. junija
Čas:
20:00 - 20:30

Prizorišče

Hiša otrok in umetnosti
Komenskega 9
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Telefon:
041663904

Za ta dogodek rezervacije niso več mogoče. Prosimo, pokličite na 040 913 045.