pravljice pod mostom


Pravljice nad mestom - Pravljice pod mostom - Pravljice pred zidom - Pravljice na dvoriščih

Pravljice na način kamišibaj gledališča od leta 2017 poskrbijo za prijeten prehod iz počitnic v novo šolsko

leto. S selitvijo po različnih prizoriščih spoznavamo Ljubljano iz različnih perspektiv. Leta 2017 smo spoznavali Plečnikovo Ljubljano in se dvignili nad mesto. Leta 2018 smo se približali vodi in se s pravljicami v malih lesenih butajih podali na in ob mostove ter pod njih, lani pa se je kamišibaj selil pred ljubljanske zidove.

Letos se selimo v varno zavetje dvorišč in atrijev. Dvorišča so že sama po sebi od nekdaj prizorišče neštetim zgodbam – otroški igri, opravljivim sosedom, vsakdanjim naključnim srečanjem. Tokrat pa bodo zaživela v zgodbah, ki jih bomo tja pripeljali ustvarjalci in obiskovalci. Srečali se bomo na dveh starih meščanskih dvoriščih v centru Ljubljane, in sicer v atriju SLOGIja in na dvorišču Skabernetove hiše, ter na dvorišču gradu Fužine. Letošnja novost so Impro zgodbe v sodelovanju z Društvom IMPRO in gledališka intervencija Zavrti tigra! v izvedbi Pripovednega gledališča gdč. Bazilike.

Na vsaki lokaciji otroci prejmejo štampiljko, za 3 zbrane žige dobijo darilno kartico s 4 vstopnicami za obisk predstave v Hiši otrok in umetnosti v prihajajoči sezoni.

Vse prireditve so brezplačne!

V primeru slabega vremena so prireditve odpovedane.

Program 2020

ponedeljek, 24. avgust, ob 18. uri
Dvorišče Skabernetove hiše, Mestni trg 10

torek, 25. avgust, ob 18. uri
Atrij Slovenskega gledališkega inštituta (SLOGI), Mestni trg 17

sreda, 26. avgust, ob 18. uri
Dvorišče gradu Fužine

Podroben program prihaja kmalu!

Izbor programa: Irena Rajh
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti v sodelovanju z Društvom kamišibaj Slovenije in konzorcijem Umetnost – način življenja
Zahvaljujemo se Muzeju za arhitekturo in oblikovanje, Slovenskemu gledališkemu inštitutu in trgovini Parada – trgovina z oblikovalskimi izdelki. 
Program je podprla Mestna občina Ljubljana