Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • This event has passed.

Spominčica – premiera na daljavo

5. 12. 2020 ob 10:00 - 18:00

To soboto praznujemo 10. obletnico delovanja AEIOU gledališča za dojenčke in malčke v Sloveniji in na Finskem. Ob tej priložnosti smo za vas pripravili premiero predstave za dojenčke in malčke z naslovom Spominčica.

Jeseni na hladno zemljo pade seme. Med zimo spi, spomladi pa požene korenine in steblo. Na vrhu stebla se razpre Cvet, ki poleti vse razveseljuje. Jeseni ovene. Poleg njega na hladno zemljo pade seme. Med zimo spi … Predstava se osredotoči na krožno življenje v naravi, na menjavanje letnih časov in na življenje ene cvetlice. Cvetlica je bitje, ki se iz drobnega zrna razvije v cvetočo lepotico in doživi svoj konec, a ob njej se znova zasadi seme ter zgodba v naravi se nadaljuje. Spominčica, kot vsak človek, skozi življenje nabira drobne spomine, pomembne izkušnje, čustvuje, raste in se razvija.

Predstava Spominčica je prva v načrtovani trilogiji predstav na temo narava.

Spominčica obravnava najbolj vsakdanjo temo, o kateri pa se navadno ne govori veliko, sploh ne z otroki – predstava bo govorila o življenjskem ciklu od rojstva do smrti. Zgodba sledi življenju cvetlice, Spominčice, ki nas že s svojim imenom nagovarja, da ne pozabimo. Da ne pozabimo svojega začetka in predvsem da ne pozabimo svojega konca. Uprizoritev združuje cirkuške in lutkovne prvine. Krožnice Rože življenja – Spominčice tvorijo hulahup obroči, katerim je cirkus in animacija že v naravi.

Za otroke od 1,5. leta dalje, 30′

Produkcija: AEIOU gledališče, Hiša otrok in umetnosti in Kulturni center Rulla, Finska

Videoposnetek predstave bo na voljo na dan predvajanja na tej povezavi.

Podrobnosti

Datum:
5. 12. 2020
Čas:
10:00 - 18:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Na spletu