Loading Dogodki

« Vsi Dogodki

  • Ta dogodek je minil.

Ta veseli dan kulture – O belem mucku …

3. 12. 2020 ob 10:00

Vsako leto na rojstni dan Franceta Prešerna obeležujemo neformalni praznik Ta veseli dan kulture. Letos ga žal praznujemo na daljavo, a zato nič manj veselo. Med 10.00 in 18.00 si boste lahko ogledali lutkovno predstavo LG FRU-FRU in Hiše otrok in umetnosti O belem mucku, ki je bil čisto črn.

V družini Belimuc so bili od nekdaj vsi beli. Mama in oče sta bela, babici in dedka so beli,  prababice in pradedki, bratranci in sestrične, strici in tete … Vsi so bili beli.
Danes v družini Belimuc pričakujejo naraščaj. Očka se nestrpno sprehaja sem in tja, ko se končno iz košare zasliši nežno mijavkanje. Mama in očka Belimuc si presrečna ogledujeta male mucke, nato pa osuplo obstojita, ko med samimi majhnimi belimi kepicami zagledata drobno črno glavico. Kaj takega se v družini Belimuc še nikoli ni zgodilo. „Saj je prav tak kot košček premoga na preprogi iz snega!.“

Predstava najmlajše na igriv in humoren način uči strpnosti in razumevanja drugačnosti ter jih nagovarja k medsebojnemu spoštovanju, sprejemanju raznolikosti in odprti harmonični družbi.

Videoposnetek predstave bo na voljo na dan predvajanja na tej povezavi.

Podrobnosti

Datum:
3. 12. 2020
Čas:
10:00 - 18:00

Prizorišče

Na spletu

Predstava je razprodana. Za več informacij pokličite na 040913045