Loading Dogodki

« Vsi dogodki

  • This event has passed.

LG FRU-FRU: To ni pika! – predstava na daljavo

28. 11. 2020 ob 10:00 - 18:00

Spletno premiero predstave Oh la la, ki bi morala biti na sporedu v tem terminu, smo zaradi tehničnih težav s posnetkom prestavili na kasnejši čas. Namesto nje pa si lahko brezplačno ogledate predstavo To ni pika! v sklopu Predstav na daljavo.

Deček in deklica se igrata s črkami, s katerimi sestavljata svoji imeni. Toda ko po nesreči izpišeta besedo POK se vse njune črke raztreščijo. Kmalu najdeta samo nekaj okroglega – je to kolo, morda žoga ali milni mehurček? Ne, to je O, črka O. Spoznata, da so črke povsod okoli nas, vsak predmet je lahko črka in vsaka črka je lahko predmet. Med igranjem s predmeti odkrivata nove črke in z njimi potujeta med deželami črk, kjer vsaka živi po svoje – T-ji so tovarna, E je notno črtovje, D je družinsko drevo …

V lutkovni predstavi za najmlajše so glavni junaki črke. Črke, ki nosijo svoje zvoke in skupaj z njimi ustvarjajo šaljive epizodne zgodbe. Ne gre za strogo didaktično predstavo, ki bi otroke učila branja ali pisanja. Predstava najmlajšim nevsiljivo prikazuje razmerje med črko-simbolom in pomenom-zvokom, ki ga ta nosi, hkrati pa nas popelje v zabavni svet lutk.

Za otroke od 2. leta dalje, 35′

Videoposnetek predstave bo na voljo na dan predvajanja na tej povezavi.

Podrobnosti

Datum:
28. 11. 2020
Čas:
10:00 - 18:00
Kategorija Dogodek:

Prizorišče

Na spletu