Loading dogodki

« Vsi dogodki

PikniKoncert: Tomaž Hostnik z bendom

7. avgusta ob 18:00

PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. Je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja kvalitetno kulturno doživetje v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.
Po uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli koncerti zadnja leta potekajo na Grajski planoti, natančneje v obrambnem jarku za obzidjem Ljubljanskega gradu. Vabimo vas, da se popoldne umaknete poletni vročini, se odpravite na Ljubljanski grad, položite odejo za piknik, se sprostite in kaj malega prigriznete in popijete ob poslušanju dobrih koncertov. Mi poskrbimo za odlično glasbo, vi pa prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije.

Tomaž Hostnik – kantavtor, šansonjer, pesnik in vizualni umetnik je napisal več kot sto skladb in besedil v slovenskem jeziku, kar vključuje celoten opus zasedb Vudlenderji, Drajnarjuva vampa, Hostnik pa Krečič, glasbo za otroke, film, gledališče, itd. Za svoje ustvarjanje je na 14. mednarodnem festivalu kantavtorstva (Kantfest) prejel zlato kanto, na Popevki 2019 ter 2021 nagradi za najboljše besedilo, oktobra 2023 pa je zmagal na Festivalu slovenskega šansona, kjer je prejel tudi nagrado za najboljšo glasbo. Tokrat se razgalja ob spremljavi samih prekaljenih glasbenikov, Matica Plemenitaša, Gregorja Kolarja, Jake Krušiča in Gregorja Hrovata.

Zasedba:
Tomaž Hostnik – vokal, klaviature
Matic Plemenitaš – solo kitara
Gregor Kolar – ritem kitara
Jaka Krušič – bas kitara
Gregor Hrovat – bobni

LOKACIJA: Ljubljanski grad – obrambni jarek
Vstop prost! V primeru slabega vremena bo prireditev odpovedana.

Podrobnosti

Datum:
7. avgusta
Ura:
18:00 - 19:30

Prizorišče

Ljubljanski grad – obrambni jarek
Grajska planota 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran