Loading dogodki

« Vsi dogodki

PikniKoncert: Tretji kanu

8. avgusta ob 18:00

PikniKoncert je družinsko srečanje ob dobri glasbi, hrani in pijači. Je drugačna oblika preživljanja prostega časa, saj ponuja kvalitetno kulturno doživetje v prepletu s sproščenim druženjem in ekološko ozaveščenostjo.
Po uspešnih festivalskih poletjih v parku Tivoli koncerti zadnja leta potekajo na Grajski planoti, natančneje v obrambnem jarku za obzidjem Ljubljanskega gradu. Vabimo vas, da se popoldne umaknete poletni vročini, se odpravite na Ljubljanski grad, položite odejo za piknik, se sprostite in kaj malega prigriznete in popijete ob poslušanju dobrih koncertov. Mi poskrbimo za odlično glasbo, vi pa prinesite odeje in polne košare, povabite prijatelje, ne pozabite otrok, igrač in psov ter dobre energije.

Tretji kanu so indie-pop skupina iz Novega mesta, ki v svojem plovilu prevaža zgodbe o svobodi, ljubezni in prijateljstvu. Melanholične pridihe z začimbami optimizma v njihovih skladbah zaobjemajo nežne melodije in únisóno prepletanje dveh, ki sta svoje ustvarjanje združila v Tretjem. Po dveh studijskih albumih – V vesolje in Plovemo tretjega napovedujejo za jesen 2024. Njihove skladbe je pogosto moč slišati na nacionalnem Valu 202, nastopili pa so tudi v oddaji Izštekani z Juretom Longyko in v Izštekanih 10, ki so se zgodili v Kino Šiška. Na koncertih veslajo po obeh studijskih albumih in igrajo tudi še čisto nove skladbe iz prihajajočega. Ustvarjanje v Tretjem kanuju je pevka Anja Pavlin združila tudi z albumom za otroke z naslovom Prigode polžka Petra, ki je izšel pri založbi Didakta, nekaj njih, ki jih v originalu odpojejo npr. Rudi Bučar in Tomislav Jovanović – Tokac, pa boste lahko slišali tudi v sklopu kanujskega koncerta.

Zasedba:
Anja Pavlin – vokal
Jan Medle – vokal in akustična kitara
Dejan Slak – Sleyk – klaviature
Žiga Dobravc – bobni
Matic Franko – Tico – bas kitara
Primož Malenšek PimpS – perkašni

LOKACIJA: Ljubljanski grad – obrambni jarek
Vstop prost! V primeru slabega vremena bo prireditev odpovedana.

Podrobnosti

Datum:
8. avgusta
Ura:
18:00 - 19:30

Prizorišče

Ljubljanski grad – obrambni jarek
Grajska planota 1
Ljubljana, 1000 Slovenija
+ Google Map
Poglej Prizorišče spletno stran