vikdova srajčica


Vidkova srajčica

o: 2+ (: 35'

Otrok, mama, bratci in sestrice, postelja, žlička in skodelica s kaško – varen dom, kjer jemo, spimo in se igramo. Svet, ki ga otrok prepoznava iz lastnega vsakdana. Zunaj hiše: travnik, potok, grmovje in živali, ki jih otrok opazuje. Glej, pajek na pajčevini, ptič v zraku, bela ovca na travniku! Sonce na nebu in oblak! Tudi njih malček že pozna, nekatere z dvorišča, druge iz slikanic, saj ovčke in rake naši otroci prvič vidijo tam.

Predstava Vidkova srajčica je namenjena najmlajšim, ne le po vsebini, ampak tudi po likovni podobi, polni mehkih form, toplih materialov in živih barv, ki se v posebnem, počasnem ritmu predstave prepletajo z glasovi ritmiziranih in petih besed ter drobnih instumentov.

Predstava je primerna za otroke od 2. leta dalje in traja 35 minut.

Premiera: 1. 10. 2012

Odzivi in nagrade

Režija: Irena Rajh
Priredba teksta, besedila pesmic in dramaturgija: Jelena Sitar
Likovna podoba lutk in izdelava: Monika Peskova
Glasba: Igor Cvetko
Kostumografija: Iztok Hrga
Unikatno tkanje: Irena Sitar
Izdelava scene: Marjan Kunaver
Igra in animacija: Irena Rajh
Glasbena spremljava: Anže Virant
Produkcija: Hiša otrok in umetnosti in Lutkovno gledališče FRU-FRU

Odzivi in nagrade:

  • Predstava je bila uvrščena v tekmovalni program 7. Bienala lutkovnih ustvarjalcev, Maribor 2013, kjer je prejela posebno nagrado za izvedbo scenske glasbe.
    Utemeljitev nagrade:
    Z neposredno inštrumentalno spremljavo glasbenik natančno melodično in zvesto sledi, nadgrajuje in dopolnjuje vse, česar  ne povesta slika in beseda: česar ne zmorejo nitke, zmorejo strune; česar ne zmoreta tkanje in polstenje, zmoreta šumenje in šelestenje.
  • Predstava je bila uvrščena na program festivala 24. Poletni lutkovni pristan, Maribor 2013, kjer je prejela Grand prix – 25 zvezdic otroške žirije
  • Predstava je bila uvrščena na program 6. festivala Bobri, Ljubljana 2014
vidkova_srajcica_promo_boljkovac_urska_(49)